Новини Събития

Разхлабването на мерките за групови пътувания и събития се отлага

   
Разхлабването на мерките за групови пътувания и събития се отлага

Разхлабването на мерките за групови пътувания и организиране на събития на закрито се отлага, заявиха за TravelNews от Националния оперативен щаб. След като се видят данните на заразените с COVID-19 към четвъртък (15 април 2021 г.) ще се коментира кои забрани още могат да отпаднат. Ако продължава тенденцията на спад на заболелите, следващата стъпка е отпускането на груповите пътувания в страната и чужбина, коментираха от НОЩ. Същото се отнася и за организирането на събития.

Изпълнителният директор на Българското конгресно бюро Теодора Жилкова вчера е провела среща с министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов. При спад на заразените ще бъде предложено отпускането на мерките за организиране на събития при 30% капацитет от местата. В най-добрия случай може да бъде и при 50% капацитет, обясни Жилкова. Става въпрос за конференции, семинари, конгреси, изложения.

Заболеваемостта спада. Това е добра индикация, че мерките работят, и ако продължава тази тенденция, обсъждаме разхлабването и на други мерки, коментира здравният министър проф. Костадин Ангелов. От 16 април ще е разрешено да работят всички магазини в моловете. От същата дата ще работят и игралните зали и казината. На нощните заведения пък ще е разрешено да работят от 29 април.

Сдружението на туроператорите и туристическите агенти „Обединение Бъдеще за туризма“ (ОБТ) и Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА) вече скочиха срещу последната заповед на здравния министър, която остави забраната за груповите пътувания и организирането на събития. Те поискаха още среща с него, но засега такава не е предвидена.

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати