Новини Турагенции

Община Варна ще харчи 370 000 лв. за пътувания

   
Община Варна ще харчи 370 000 лв. за пътувания

Община Варна обяви обществена поръчка за осигуряване на самолетни билети при пътувания в страната и в чужбина за нуждите на администрацията и на второстепенните разпоредители с бюджетни кредити към нея. Това видя TravelNews в регистъра на обществените поръчки. Прогнозната стойност е 370 350 без ДДС за 36 месеца. Оферти са подали само три компании и обичайни играчи в бранша - „България ер“ АД, „Клио травел“ ООД и „Атлас травел“ ЕООД.

Изпълнителят ще бъде избран по методика на икономически най-изгодната оферта. Критериите са съвкупност от следните показатели:

– Отстъпка от цената на самолетния билет, без летищни такси, такси „Сигурност“ и други такси, свързани с въздушния превоз и установени от местното законодателство по всяка дестинация - тежест – 30%

- Брой закупени билети от Възложителя, при достигане на който участникът предоставя на Възложителя по един безплатен самолетен билет - тежест – 10%

- Цена за издаване на самолетен билет (такса обслужване) - тежест – 25%

- Цена за издаване на самолетен билет (такса обслужване) за нискотарифни авиокомпании - тежест – 25%

- Процент отстъпка от крайната обща стойност на самолетните билети за група от 10 (десет) и повече пътника - тежест – 10%

Конкретни възлагания на избрания изпълнител ще се осъществяват чрез заявка, изготвена от длъжностно лице при Община Варна в рамките на планираните в бюджета средства. Количеството и обемът на заявките за осигуряване на самолетни билети се определя съобразно конкретните възникнали нужди. Заявките се подават писмено по електронна поща от длъжностното лице, натоварено с организацията на пътуването. При възникване на необходимост от осигуряване на самолетни билети, длъжностно лице от Община Варна, организатор на пътуването, подготвя до Изпълнителя заявка. В заявката се определят изисквания за предстоящото пътуване, неговите особености, времетраене, данни за пътуващите, място и друга изходна информация, необходима за добрата организация. В заявката се посочват и данните за издаване на фактура (данни на съответния заявител от Община Варна). Заявката се изпраща до Изпълнителя по електронна поща.

В срок до 3 (три) часа след получаване на заявката Изпълнителят изпраща отговор на заявителя, в който предлага минимум два варианта за реализиране на пътуването. Поне един от вариантите трябва да бъде за директен полет, когато е приложимо, а останалите – с най-кратки и икономически най-изгодни маршрути, с минимален брой подходящи връзки за съответните дестинации. В отговора се посочват авиокомпания, клас, маршрут, часове на пътуване, престой, цена на авиокомпанията превозвач, всички такси и крайна цена. Възложителят, в лицето на съответния заявител, си запазва правото да избере вариант, като потвърди заявката или откаже възлагането й в случай че нито един от предложените варианти не е подходящ по негова преценка.

При извънредни обстоятелства (спешна заявка) срокът за отговор е до 30 минути, а начинът на изпълнението й да бъде изцяло съобразен с изискванията на възложителя за конкретното пътуване. Възложителят, в лицето на съответния заявител, потвърждава заявката или я отказва писмено, включително по електронна поща, в срок до 48 часа, считано от получаване на предложените от Изпълнителя вариантни решения за пътуването. В случай че Възложителят не отговори в посочения срок, се счита, че предложението не е прието. При извънредни обстоятелства (спешна заявка) срокът за потвърждение е 1 (един) работен ден. В срок от 1 (eдин) работен ден, считано от потвърждаване на заявката от Възложителя, Изпълнителят е длъжен да издаде заявения самолетен билет.

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати