Заведения Новини

Кунчев предлага барове и дискотеки да останат затворени

   
Кунчев предлага барове и дискотеки да останат затворени

Нощните заведения и дискотеките, затворени от миналия октомври, може и да се разминат с планираното отваряне в края на този месец. "Ще препоръчам забавяне на разхлабването на мерките, защото избързаме ли с това - неминуемо ще има отражение на заболеваемостта", каза днес пред БНР главният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, който по закон прави предложенията за противоепидемични мерки. Според него не трябва да се отварят нощните заведения. "България се движи по ръба на бръснача и то доста успешно", коментира той. До новото правителство, противоепидемичните мерки се определят със заповеди на здравния министър в оставка проф. Костадин Ангелов, по предложение на главния здравен инспектор.

Вчера против отварянето на нощните заведения, но и на стадионите, се изказа и шефът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев. "Притеснява ме, че всяко разхлабване на мерките може да доведе до повишаване на случаите. Спортните мероприятия и заведенията най-много ме притесняват. Трябва да бъде отложено пускането на много публика и отварянето на нощните заведения", заяви той пред Нова тв.

И двете изказвания се разминават с лекотата, с която Кунчев и Кантарджиев пригласяха на Борисов, когато той разпореди стихийно отваряне на ресторантите насред началото на новата вълна. Тогава двамата убеждаваха населението, че ресторантите не са фактор за влошаване на обстановката, а Кунчев даже обяви, че няма мерки, които да накарат пандемията да изчезне.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати