Новини Събития

В Пловдив започва традиционният фестивал Млада синя Земя

   
В Пловдив започва традиционният фестивал Млада синя Земя

В Регионалния природонаучен музей /РПНМ/ - Пловдив започва традиционният фестивал "Млада синя Земя", съобщиха от пресцентъра на общината.
Събитието ще бъде открито утре от зам.-кмета по култура, археология и туризъм Пламен Панов. Празникът се организира за поредна година от екипа на РПНМ-Пловдив с подкрепата на Община Пловдив и е посветен на Деня на Земята. Неговата цел е да предостави възможност на децата и младежите от града да демонстрират своите таланти в областта на изобразителното изкуство, музиката, танца и природните науки. Както всяка година, отличените в различните категории ще бъдат наградени. Изложбата на рисунки и проекти ще продължи до 10 май, а програмата на фестивала ще се реализира в 4 поредни дни.
В конкурсната програма утре ще вземат участие деца на различни възрасти от детски градини и училища в Пловдив. Предвидени са музикални, вокални и танцови изпълнения.
На 23 април ще се състои онлайн работилницата "Млад терарист", организирана от отдел "Терариум". През почивните дни - 24 и 25 април, музеят ще работи с безплатен вход за Експозицията за децата до 7-годишна възраст. Малучганите ще получават подарък .
Събитието ще се проведе при строго спазване на противоепидемичните мерки и с до 30 процента заетост на пространствата в музея.

/БТА



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати