Заведения Новини Хотели

Сдружението на хотелиерите в Стара Загора прави винен клъстър

   
Сдружението на хотелиерите в Стара Загора прави винен клъстър

Дни след поредното отваряне на заведенията за хранене и забавления от Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите в Стара Загора отчитат 5% ресторанти и бистра, които никога повече няма да отворят, икономически съсипани от ковид кризата.

Още толкова изчакват по- благоприятен период и това е около 20 май, за да могат да използат пълноценно половината от разрешените места за настаняване в градините на открито. Вече има и запитвания за абитуриентски празненства. Нямахме съмнения, че хората са зажаднели за срещи навън, за развлечения, но капацитетът, който използваме и изпразненият в кризата портфейл на старозагореца, се отразяват зле на колегите в целия бранш, споделят от местната браншова организация. Това, че община Стара Загора прие пакет от мерки, които подпомагат бизнеса, отбелязват като положителен знак, благодарят и добавят, че само единни, с една цел, с обща сила е възможно да се защитават и устояват браншови интереси. Затова от Управителния съвет на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите – Стара Загора отправят покана към колегите си да се присъединят към организацията.

Освен сила, защита и професионален актив членството дава и много конкретни икономически ползи: 48% отстъпка от договор за авторски права с Музикаутор и Профон. 3 пъти по-ниска стойност на пакет документи по въвеждане на GDPR процедури 50% отстъпка за услуги по трудово посредничество 15% отстъпка за реклама – печатна, външна, транспортна, дигитална. Подбор на фирми, доставчици на ел. енергия, оборудване, ТВ и т.н. с най-ниска цена и/или най-добри договорни условия. 10% отстъпка за почистване на заведения при абонамент. 10% отстъпка при издаване на електронен подпис. Карта за отстъпка и реклама в Партньорска програма СХР-Велинград, Западни Родопи-СХР-Стара Загора. Безплатно разпространение на рекламни материали по време на изложения и различни събития в и извън България. Представяне на хотели и заведения за хранене. Осигуряване на навременна информация за промени в законодателството – национално и местно, административни и други консултации по възникнали казуси. В началото на месец май предстои разширяване на структурата с ново направление WINE CLUSTER.

От Сдружението вярват, че това ще даде нови възможности на бранша и ще подпомогне развитието на регионални брандове. В общата организация ще обменяме добри практики, ще участваме заедно и поотделно в събития, промоции, всякакви форуми, ще се грижим за развитието на региона като културно-историческа и винена дестинация. Ще покажем постиженията си и извън региона и страната, казва Вени Петрова, председател на УС на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите – Стара Загора.

Новото направление е плод и на упоритата работа на партньорите ни от ТПП – Стара Загора в лицето на председателя Олег Стоилов, добавя тя.

Всеки, който иска да бъде част от голямото професионално семейство на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите – Стара Загора, може да заяви това на тел. 042 602 672 или 0899 14 25 49.  
/stz24.com



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати