Заведения Хотели

Airius PureAir – иновативно решение за хотели, барове и ресторанти

   
Airius PureAir – иновативно решение за хотели, барове и ресторанти

Коя е индустрията, която претърпя най-сериозни поражения в резултат на COVID-19 кризата през 2020 г? Всички бизнес анализатори могат да потвърдят, че хотелите, баровете, ресторантите пострадаха най-сериозно не само в България, ами във всяка точка на света. Може би баровете и нощните заведения пострадаха в най-голяма степен, защото бяха затворени за най-дълъг период от време, но не можем да омаловажим негативния ефект и върху ресторантите и хотелите. В различни периоди те бяха затваряни изцяло, частично или с минимални ограничения, но дори без административните ограничения и забрани, самите посетители бяха доста по-притеснени и ограничиха своите посещения.

 

Ситуацията от първите няколко месеца на 2021 г. също не е особено обнадеждаваща, но все пак има светлина в тунела. Ваксинирането ще даде известно спокойствие на хората, за да могат отново да посетят любим ресторант или бар, и дори да отидат на отдавна отложена семейна ваканция. По подобие на ваксините, за собствениците на тези бизнеси се появи още една причина да са по-обнадеждени и позитивни за тази година - на пазара в България от известно време се появи една американска компания, която предлага супер иновативно решение за справяне със заразата от корона вируса в помещенията. Става въпрос за AIRIUS -американска семейна компания, базирана в Лонгмънт, Колорадо, която от години произвежда иновативни инсталации, които пречистват и дезинфекцират въздух и повърхност и оборудва индустриални, търговски, образователни центрове, болници и дори частни домове.

Още в началото на пандемията, мнозина собственици на хотели, ресторанти и барове осъзнаха основния проблем - в затворени помещения вирусът се разпространява по-лесно, а това ще е бич за техния бизнес. Интересно, но една от първите компании, която се обръща към американците е испанския производител на бира Mahou San Miguel. Бизнесът им се простира в над 70 пазара по света и те бързо разбират какво означава пандемията за тях - затворените заведения, паниката сред хората и риска от сериозни финансови загуби. Затова и след кратко проучване, те избират за свой партньор Airius и по-конкретно техните системи PureAir PHI. Целта им е доста ясна - да помогнат на своите партньори, които предлагат продуктите на Mahou San Miguel, за да се справят по-добре с кризата. Според самата компания, за 2020 г. те са инвестирали 200 млн. евро в помощ на баровете, ресторантите и хотелите, за да облекчат положението им. Голяма част от тази помощ се крие именно в това - да предоставят системите на Airius PureAir PHI на тези обекти. Резултатът от инсталацията на тези системи е безспорен - чист въздух, който помага в борбата срещу COVID-19, спокойни клиенти и персонал.

Другите ползи, които от въпросните заведения отчитат, също са сериозни - разходите за отопление, охлаждане и вентилация са намалели. Благодарение на инсталираните системи, дори дребни проблеми, като течности, разляти по пода или мебелите, били решени с лекота, защото времето за съхнене било съкратено. От Mahou San Miguel също са доволни - обратната връзка на собствениците е била крайно позитивна - 24/7 чист въздух, без неприятните миризми и застоял въздух, които обичайно присъстват в подобни обекти, без мухъл и конденз, дори без алергени във вътрешната атмосфера. Ресторанти като Sepia в Сидни, Австралия - определени като топ 5 в света, верига коктейл-барове Be At One в Англия, както и световни хотелски вериги като Hilton вече са се доверили на Airius, за да осигурят безопасност на своите гости и персонал.

Това звучи почти невероятно, но от Airius обясняват как работи всичко. Всичко се дължи на една иновативна клетка, т.нар. PHI или фотохидройонизираща клетка, която извършва усъвършенстван процес на окисление. Когато тази клетка се инсталира във вентилаторите на Airius, те започват да дистрибутират във вътрешната атмосфера хидро-пероксиди, супероксидирани йони и хидроксидни йони, които неутрализират над 99% от вирусите, бактерии, мухъл и миризми във въздуха и по повърхностите. Въпреки сложните си названия, тези йони са част от нашата планета повече от 3,5 милиарда години, а и имат своето приложение в хранителната индустрия, където спомагат за третирането на площи, в които се обработват хранителни продукти, чрез своето антимикробно действие.

 

 

Технологията е тествана и в редица американски институти и университетски лаборатории, които доказват на 100% ефективността и - лаборатории като SGS, IBR, Щатския Университет в Канзас, Университета в Синсинати, Американските военновъздушни сили, Испанското министерство на отбраната, както и от Българска академия на науките.

От компанията информират, че освен хотели, ресторанти, барове, към тях са се обърнали множество болници, училища, университети и детски градини, търговски вериги, авиокомпании, производствени бази.

Всички тези резултати дават надежда, че и в България собствениците на търговски обекти могат да решат голяма част от проблемите си, именно защото компанията вече предлага своите системи и на нашия пазар, като интерес към продуктите за своите обекти вече проявяват хотел "Рила" - Боровец, "Албена АД", хотел "Лидия" - Златни пясъци, хотели "Регнум" и "Катарино" в Банско, както и верига ресторанти "Хепи".



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати