Анализи Новини

Поли Карастоянова: В Плана за възстановяване няма нито един туристически проект

   
Поли Карастоянова: В Плана за възстановяване няма нито един туристически проект
  БНР

„Във версията от 16 април 2021 г. на Плана за възстановяване не открихме нито един проект или целево финансиране, свързано с проекти в туристическата индустрия“, заяви в студиото на „Тази сутрин“ Поли Карастоянова, изпълнителен директор на Националния борд по туризъм.

„Считаме, че е правилно да се разглежда мястото на туризма в различните стълбове от общата конструкция на този план“, допълни тя. Тя допълни, че туристическият сектор е един от най-засегнатите от пандемията от COVID-19, като браншът е поискал милиард и половина. „Това е базисна позиция, то която считаме, че трябва да тръгне разговора за присъствието на индустрията в този план“, каза Карастоянова.

"Единственият механизъм, който сработи след назначаването на Марияна Николова чрез работна група беше възможно единствено да произведе една визия за дигитална трансформация. Ние не знаем дали този повече от скромен проект като бюджет е намерил място в последната работна версия“, каза Карастоянова. Тя каза още, че са потърсили многократно контакт с екипа, който работи по Плана за възстановяване, но механизмът е създаден така, че само министерствата да предлагат проекти. 

Относно широко обсъждания „зелен сертификат“ за пътуване по време на пандемията, Карастоянова каза, че Националният борд по туризъм подкрепя идеята. „До часове здравният министър трябва да издаде правилата за туризма“, каза още тя. 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати