Новини Транспорт

Сърбия планира 800 чартъра до Турция и Египет

   
Сърбия планира 800 чартъра до Турция и Египет

Сърбия планира да изпрати над 800 чартърни полета до туристическите курорти в Турция и Египет това лято благодарение на масовите ваксинации, съобщи министърът на транспорта. „Всички ние копнеем за нормален живот, без страхове или ограничения“, каза Томислав Момирович пред местните медии. Битката с коронавируса продължава повече от година, умори ни и никой не е пощаден.  Очаквам, че масовата ваксинация ще даде възможност за отваряне на всички граници, допълни той.
Чартърите от столицата Белград ще пътуват до известните дестинации на турската ривиера Анталия, Бодрум и Даламан, докато полетите до Египет се очаква да отиват до Шарм Ел Шейх и Хургада.
Балканската държава до момента е ваксинирала близо 2 милиона от населението си от 7 милиона с две дози на ваксините срещу COVID-19. Страната се превърна в регионален център за ваксинация, след като покани граждани и от съседни държави да получат безплатни ваксини.
До България и Черноморието няма планирани чартъри от Сърбия за летния сезон. През последните години има отлив на сръбски туристи от нашите курорти, които традиционно идваха със собствени автомобили или организирано с автобуси. Те пълниха малките хотели и квартири най-много в Несебър, Равда, Ахелой, Созопол, Китен и Приморско.

Габриел Драгиев



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати