Новини

Без PCR и ваксина: Черна гора се отваря за туристи от Източна Европа

   
Без PCR и ваксина: Черна гора се отваря за туристи от Източна Европа

След продължаващ спад в броя на новите коронавирусни инфекции здравните власти в Черна гора решиха да облекчат противоепидемичните мерки и да допуснат туристи от Източна Европа да влизат в страната без ограничения, съобщи N1.

Граждани на Русия, Беларус и Украйна ще могат да влязат в Черна гора без отрицателен тест за COVID-19 или доказателство за ваксинация, като същите условия ще важат и за граждани от страни в региона.
Пътниците от други страни ще трябва да имат отрицателни PCR тестове или доказателство, че са получили и двете дози от коронавирусна ваксина поне седем дни преди да влязат в Черна гора.
След колапса на миналогодишния туристически сезон правителството на Черна гора тази година очаква 600 милиона евро приходи от туризъм, което е 60% от приходите, спечелени през 2019 г., най-успешният туристически сезон досега.
През изминалия месец и половина Черна гора успя, въвеждайки строги ограничения, придружени от доста бавна ваксинационна кампания, да намали броя на активните случаи от около 10 000 на сегашните 2753.
Въпреки облекчаването на епидемиологичните ограничения, носенето на маски за лице на открито и на закрито все още е задължително и е в сила вечерен комендантски час с продължителност от 23:00 до 5:00 сутринта. Най-много четирима души имат право да седят на една маса в барове и ресторанти, пише МИА.
Досега около 7% от населението на страната е ваксинирано, а половината от ваксинираните са получили и двете дози./ monitor.bg



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати