Хотели

Гърция ще привлича туристи с хидроплани и ще се конкурира с Малдивите

   
Гърция ще привлича туристи с хидроплани и ще се конкурира с Малдивите

През 2021 г. до гръцките острови може да се стигне не само с ферибот, но и с хидроплан, съобщава ATOR.

През лятото в Гърция ще започне да работи този вид транспортна комуникация, позната на туристите на екзотични дестинации. Двете авиокомпании възнамеряват да летят между континента и големите острови и курорти, които са дълъг път.

Идеята за пускане на мрежа от въздушни маршрути, които ще обслужват изключително хидроплани, беше одобрена от гръцките власти преди 15 години. Поради бюрократични закъснения, свързани с лицензионни указания и водни летища, той не беше приложен.

Сега три водни летища на Йонийските острови са готови да приемат хидроплани – Корфу, Пакси и Патра. До началото на сезона още около дузина водни пристанища на страната ще получат съответните лицензи. Започна и изграждането на нови съоръжения: в област Македония вече започна изграждането на пет обекта. Тази част на Северна Гърция има красиви езера, които представляват интерес за туристите.

„Стартирането на полети със хидроплан, планирано за лятото на 2021 г., трябва да превърне Гърция в„ Малдивите в Европа “, заяви ръководителят на един от въздушните превозвачи Николас Хараламбус на среща с гръцкия министър на туризма Харис Теохарис.

Според него Гърция е в състояние да създаде „най-голямата мрежа от хидропланни маршрути в света“. След пет години броят им може да нарасне до 150. С разширяването на транспортната мрежа цената на полета ще намалее. Компанията все още не е посочила сумата, на която ще струва пътуването до курорта със хидроплан, но имайте предвид, че ще бъде по-евтино, отколкото на Малдивите.

Вторият въздушен превозвач ще започне да работи през септември. Първо, три хидроплана ще излязат в небето. Максималният товар е деветнадесет пътници.

В допълнение към островите на Йонийско море се предвиждат полети до Цикладите, Крит, Додеканези, Фурни, Лесбос, Лемнос, Самос, Хиос.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати