Новини

Ердоган въвежда пълен локдаун в Турция до 17 май

   
Ердоган въвежда пълен локдаун в Турция до 17 май

В опит да ограничи разпространението на коронавируса турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви 3-седмичен пълен локдаун в страната, започващ от 29 април вечерта, съобщи Анадолската агенция.

Затварянето ще бъде от 19 часа на 29-и април и ще продължи до 5 часа на 17-ми май. Спира се междуградският транспорт, училищата също затварят. Градският транспорт ще работи с до 50 на сто заетост. Затварят се и по-голямата част от държавните учреждения. Производственият и хранителният сектор обаче ще бъдат освободени от ограниченията, каза Ердоган, цитиран от в-к "Хюриет".

Турция влезе в пълен национален локдаун на 22 април, като той трябваше да продължи до днес, понеделник - 26 април. Забраната за излизане важеше от 19:00 часа на 22 април и бе планирано да остане валидна до 5:00 часа в понеделник. Подобен локдаун се прилагаше всеки уикенд в страната, като последно той бе разширен и за петъчния ден, когато страната чества Празника на националния суверенитет и Деня на детето. Днес обаче властите са преценили, че въпросните три дни са твърде малко. 



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати