Заведения

Италианците се втурнаха към баровете и ресторантите

   
Италианците се втурнаха към баровете и ресторантите

Гражданите на Италия се завърнаха в заведенията за хранене и пиене. След като в повечето области на Апенините отпаднаха ограниченията върху дейността на баровете, ресторантите и кафенетата много хора ги посетиха за обяд или вечеря. Културата на аперитива се усети в пълното си очарование и сладост.

Аперитивът се завърна в италианското меню и жителите на апенинската държава могат най-накрая да се зарадват на основни елементи от гастрономическата си култура – кафе сутрин, богат обяд с паста и вечерен аперитив. Това стана възможно, след като по-голямата част от регионите станаха жълти зони и в тях баровете и ресторантите могат да приемат клиенти във външни пространства. В живописната Венеция, в Милано и Рим, хората се втурнаха към откритите заведения. Знаковият квартал Навили в Милано бе пълен с младежи, които се наслаждаваха на питие след работния ден, нетърпеливи да възстановят чувството за нормалност след отпадането на строгите ограничения.

Слънчевият следобед и музика на живо приветстваха с добре дошли жителите в живописния квартал Пинето в източната част на Рим, където вибрациите на вечерния аперитив се усещаха във въздуха. По дългите и тесни улици на Пинето има множество барове и локали.

Всички облекчения засягат жълтите зони, където рискът от разпространението на заразата е умерен. Магазините също са отворени. Заведенията за хранене ще могат да отворят и на закрито, само за обяд, от 1 юни. Ограничения няма за заведенията, намиращи се в хотели.

В жълтите зони търговските центрове ще останат затворени през уикендите до 15 май. Но вече могат да се посетят музеи, театри, концертни зали, киносалони, клубове с изпълнения на живо. Има изискване посетителите там да са до 50 процента от обичайното, което ще означава не повече от 500 зрители на закрито и 1000 на открито.

/tvevropa.com



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати