Новини Турагенции

Димитрина Горанова поема АБТТА

   
Димитрина Горанова поема АБТТА

За председател на Управителния Съвет на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА) е избрана Димитрина Горанова, управител на Хепи Тур Груп, научи TravelNews от туристическия бизнес. Това е станало на проведеното вчера в "Гранд Хотел Милениум" редовно годишно Общо събрание на организацията.
Делегатите освободиха от длъжност  Димитър Попов, Байко Байков, Любомир  Попйорданов, Свидна Динева и Любомир Николов като членове на УС.
В ръководството остават Лилия Кирилова от "Хорнит" и Димитрина Горанова, които и досега бяха в него. За допълване на 7-членния  състав на Управителен съвет бяха избрани петима нови членове -  Росица Панчева, управител на Юзит Калърс, Даниела Стоева, управител на Тандем Травел, Вилия Желязкова, Управител на Вастелс България, Петър Стоянов, управител на Луксутур БГ и  Диляна  Ангелчева, представител на Касия Тур, а за член на Контролна комисия - след подадена оставка на досегашния Председател беше избрана Росица Велева, управител на Роззи Травел.
Досегашният председател на АБТТА Димитър Попов подаде оставка и напусна организацията през февруари. Освен него, още трима членове подадоха оставки и напуснаха АБТТА. Това са Байко Байков (управител на „Бохемия“), Свидна Динева (управител на „Лоял Травел“) и Любомир Попйорданов (собственик на „Одисея ин“ и „Зиг заг холидейз“). Оставките бяха поискани от представители на туроператори в сдружението през миналата седмица.
Тогава избухна нов вътрешен конфликт в асоциацията след предизвестие за прекратяване на трудовия договор на изпълнителния директор Мая Филипова от управителния съвет. Ръководството е поискало редуциране с 30% на заплатата й, за да остане на поста, но тя е отказала. Веднага след новината за прекратяването на договора на Филипова, започват вътрешни нападки в АБТТА към УС и председателя.
Проблемите в АБТТА продължават от лятото на миналата година. Ръководството напуснаха след оставки през август Даниела Стоева, която беше председател и е управител на „Тандем травел“, Ирина Найденова, която беше зам.-председател и управител на „Александър тур“, както и Димитър Тодоров, управител на „Травел Мениджмънт“. Стоева сега се връща обратно в УС. Оставките бяха поискани от членове на АБТТА след като отказа да подкрепи протеста на туроператорите, туристическите агенти и екскурзоводите през лятото на 2020 г., които се бориха за помощ със средства от държавата. "Бунтовниците" напуснаха асоциацията и учредиха Сдружението на туроператорите и туристическите агенти "Обединение Бъдеще за туризма", което вече е най-голямото и влиятелно в бранша.

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати