Новини

Великобритания ще дава безплатен тест при пътуване в чужбина

   
Великобритания ще дава безплатен тест при пътуване в чужбина

Очаква се британското правителство да предостави на всеки пътуващ в чужбина по един безплатен бърз ковид-тест, а задължителния ПиСиАр, да бъде дотиран и да струва не £120, а само 50 паунда.
 
Британският премиер Борис Джонсън, ще потвърди в петък, че международните пътувания са разрешени. Както знаем вече, държавите ще бъдат „декорирани“ в три цвята (зелен, жълт и червен) според опасността от ковид-инфектиране на територията им.

Страховете, че въпреки облекчаването на забраните за международни почивки и пътувания, те ще бъдат изключително скъпи заради нуждата от няколкото задължителни ковид-тестове са напът да отпаднат.

Правителствени източници на Дейли Мейл са съобщили, че кабинета ще отпусне безплатен пакет тестове за пътуващите зад граница. Засега параметрите на тази схема за подпомагане не са напълно ясни, но се знае със сигурност, че един безплатен бърз тест, ще бъде предоставен на всеки един пътуващ с който ще може да се върне на британска земя.

Според лондонската медия, няма да се размине и без „златният стандарт“ при ковид-тестовете, а именно нуждата от ПиСиАр след пристигането във Великобритания, но плановете на правителството са тези тестове да бъдат дотирани и да струват на пътуващите само 50 паунда. Цената им в момента е 120 британски лири.

Прибиращите се на Острова от държавите „декорирани“ в зелено, няма да подлежат на задължителна десет дневна карантина и техните бързи ковид-тестове за пътуване, според схемата за подпомагане, ще бъдат безплатни. След пристигането им на британска земя (с безплатния бърз тест), те ще бъдат задължени да направят и един ПиСиАр тест, който ще струва не 120 паунда, а само 50.

Идващите от държавите поставени в „жълто“, каквато ще бъде България и почти цяла Европа (без Португалия, Канарите, Корфу и още няколко гръцки острова), ще имат нужда от два ПиСиАр теста, които ще струват по 50 британски паунда, изискуеми на 2 и 8 ми ден от задължителната 10 дневна карантина. За прибиране във Великобритания, също ще разполагат с един безплатен бърз тест, подобен на онези, които се ползват в британските училища.

За пристигащите във Великобритания от държавите поставени в червена ковид-декорация, остават задължителни десет дневните карантинни хотели, както и двата ПиСиАр теста на 2-ри и 8-ми ден от изолацията им. За сега цената е 1750 паунда плюс тестове и храна.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати