Събития

Отпада задължителната карантина за всички граждани, влизащи в Албания от Гърция и Северна Македония

   
Отпада задължителната карантина за всички граждани, влизащи в Албания от Гърция и Северна Македония

С решение на Техническия експертен комитет по управлението на ковид-ситуацията в Република Албания от 05 май.2021 г. се отменя мярката задължителна карантина за всички граждани, влизащи в страната от Република Северна Македония и Гърция.

Българското посолство в Тирана припомня, че за влизане на територията на Република Албания не се изисква представянето на негативен тест за Covid-19. В страната продължава да е в сила ограничение на движението на граждани и превозни средства между 22.00 и 06.00 часа. Глобата за нарушение на тази мярка е в размер на 10 000 леки (приблизително 80 евро).  

В сила остава забраната за събиране на повече от десет души на обществени места, както и за задължителното използване на маски на всички обществени места – на открито и на закрито. Глобата за неизползване на маска е в размер на 3 000 леки при първо и 5 000 леки при повторно нарушение.

При нужда от съдействие, българските граждани могат да се обърнат към посолството на Република България в Тирана на следните телефони за връзка: +355 4 22 33 155; +355 4 22 32 906, както и на имейл [email protected].



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати