Новини Събития

Крушунските водопади са посещавани от над 150 000 туристи

   
Крушунските водопади са посещавани от над 150 000 туристи

Община Летница отчита ръст на туристите на Крушунските водопади от началото на пандемията. Природният феномен е най-посещаваната забележителност в региона.

Водопадите, които се намират в Деветашкото плато, се посещават годишно от над 150 хиляди туристи ,поясни кметът на Летница Красимир Джонев.

„Крушунските водопади са перлата на община Летница, благодарение на която през последните 10 години общината развива интензивен туризъм, в резултат на което се радваме на над 150 хиляди туриста годишно.“

Джонев допълни, че и тази година очаква добър туристически сезон, тъй като разходките сред природата са предпочитани по време на пандемията.

„Крушунските водопади представляват травестинова каскада от поредица водопади, които се формират от Крушунската река, протичайки през бигоров терен. Най-големият воден пад е около 35 м и представлява перест водопад, който се смята за един от най-красивите в България.“

От съображения за сигурност е ограничен достъпът до скалните манастири след срутването в района на Крушунските водопади през 2015 г.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати