Новини Турагенции

Обединение Бъдеще за туризма ще приема членове и с входящ туризъм

   
Обединение Бъдеще за туризма ще приема членове и с входящ туризъм

Сдружението на туроператорите и туристическите агенти “Обединение Бъдеще за туризма” (ОБТ) проведе днес общо събрание. Председателят на организацията Павлина Илиева обяви пред TravelNews, че е отчетен бюджетът за 2020 г. и е гласуван новия за тази година. Промени в устава и в ръководството не са били предвидени и правени. Общото събрание е решило да се отворят за приемане на нови членове и сред туроператорите, които работят входящ туризъм. Това са компаниите, които водят туристи в България. В момента членовете на ОБТ са 167 компании, които работят основно изходящ туризъм, т.е. изпращат българи на почивки в чужбина.

Учреденото в края на август 2020 г. сдружение ОБТ вече е най-голямата неправителствена организация в туроператорския бранш. “Ние имаме повече членове от другите асоциации, взети заедно. Това трябва да говори много на всички”, подчерта Павлина Илиева, която е управител и на туроператора “Аполо”. Другите браншови организации са Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА), Българската асоциация на туристическите агенции (БАТА), която е най-стара, и Сдружение „Туризъм“. Всичките влизат в Алианса на туристическата индустрия в България.

ОБТ нашумя от март миналата година с исканията си за оставка на бившия министър на туризма Николина Ангелкова, която в крайна сметка успяха да бутнат от поста. Само те имаха смелост да организират протести в туризма.

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати