Анализи

България да обяви, че е безопасна туристическа дестинация, съветва експерт

   
България да обяви, че е безопасна туристическа дестинация, съветва експерт

"Първото нещо, което да направи служебният министър на туризма, е още днес да обяви, че България е преодоляла третата фаза на Covid кризата и е дестинация, която може да бъде спокойно посещавана от туристи". Този апел отправи пред БНР Анелия Крушкова, председател на Агенцията по туризъм 2007-2009 г. Тя посочи, че Кипър вече е направил такова съобщение.

"Преди миналия летен сезон господстваше страхът от това дали ще можем да отидем на море, а тази година господства най-вече политиката", каза Крушкова и уточни, че става дума не само за политиката на конкретната държава към туристическия сектор, а и политиката към другите държави. Тя изказа съмнение, че българските туристи ще могат да компенсират липсата на чуждестранни гости, защото миналата година се е видяло, че родните туристи се насочват към къщите за гости, а не към големите комплекси.

По думите на Крушкова сега ситуацията е различна от лятото на 2020 година: "Има голям брой ваксинирани и преболедували. Трябва да се изтъкне, че обслужващият персонал в България е също ваксиниран и безопасен". Според нея, ако на това се акцентира пред чуждестранните партньори, това ще донесе повече туристи на страната.

 



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати