Новини Събития

Борсата Вашата ваканция в Бургас започна с голям интерес

   
Борсата Вашата ваканция в Бургас започна с голям интерес

Туристическата борса „Вашата ваканция 2021“ започна в Бургас с голям интерес от бизнеса и от клиенти. Тя се провежда след едногодишно прекъсване заради COVID пандемията. Провеждаме я за 18-ти път и се надяваме на ползотворна работа за всички участници, заяви при откриването Соня Енилова, председател на Бургаската регионална туристическа камара, която е и организатор на събитието. За първи път се прави инфо тур с регионалната структура на Сдружението на туроператорите и туристическите агенти „Обединение Бъдеще за туризма“ (ОБТ). В него участват около 60 туроператора от цяла България, които в рамките на 3 дни ще се запознаят с възможностите за туризъм на Бургаска област, каза Енилова. Останалите организатори на тура са Община Бургас, Бургаска Регионална Туристическа Асоциация, Сдружение “Рафаел-инфо, култура и туризъм“, „Югоизточен Съюз на Екскурзоводите Ваня Райкова“ и Сдружение „Зелена Странджа”. 

Служебният министър доц. Стела Балтова не успя да присъства на откриването. Тя изпрати поздравителен адрес. „От изключително значение е, че обръщате специално внимание на здравния туризъм, тъй като в тази тежка кризисна ситуация медицинският, балнео- и СПА туризмът могат да бъдат силен стимул за отрасъла и връщането му към предишните нива. А България е изключително богата на минерални води и секторът трябва да се възползва от това. Използвам повода, за да Ви уверя, че аз и екипът ми ще подкрепим всички инициативи и добри практики, водещи до високо качество на туристическия продукт, успешен летен сезон и популяризирането на страната ни както сред българските, така и сред чуждестранните гости“, подчертава Балтова в поздравителния си адрес. 

Изложението „Вашата ваканция“ продължава и утре на 15 май 2021 г. в Изложбен център „Флора“ гр. Бургас. Туристическата борса се организира под патронажа на Министерство на туризма, от което нямаше представители, Областен управител на Област Бургас и Община Бургас, с любезното домакинство на Изложбен Център „Флора“.  

Акцентът тази година са възможностите за вътрешен туризъм, туристическите продукти и пакети в България. В рамките на борсата се представят на изложбени щандове туристически обекти, пакети и маршрути от общините Варна, Тетевен, Карлово, Стрелча, Силистра, Созопол, Несебър, Приморско, Средец и ОП „Туризъм“ Бургас. „Слънчев бряг“ АД рекламира обектите, които могат да бъдат посетени на територията на най-големия курортен комплекс в България. Замъкът в Равадиново и Аквапарк Равадиново представят новите атракции, които предлагат на своите посетители през това лято. Свои щандове имат също „Динита турс“, „Микроинвест“ ООД, Дирекцията на Природен Парк „Странджа“ и сдружение „Зелена Странджа“. 

Друг акцент в тазгодишното изложение са работните места в туризма. Със свои щандове в борсата участват СУ „Иван Вазов“ Бургас, където се обучават рехабилитатори и Колеж по туризъм – Бургас. Ученици и родители могат да се срещнат с представители на учебните заведения и да се запознаят със специалностите в областта на туризма, които се изучават в тях. 

Днес бяха представени новите книги на доц. д-р Златина Караджова и д-р Антоанета Грозева за здравен и балнеотуризъм, доц. д-р Светла Шопова „Спа академия Приморец“ и книгaта за едно от най-ярките туристически лица в България Христо Колев. Медийни партньори са TravelNews, вестник „Черноморски фар“, вестник „Фактор“ и сайтовете faragency, zonaBurgas.bg, gramofona.com и chernomorie-bg.com. 

Мирослав Иванов, Бургас 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати