Новини Хотели

Чужди туристи в България почти липсват

   
Чужди туристи в България почти липсват

Туристическият бранш очаква от ресорния служебен министър  да обърне внимание на приоритетите, които те са акцентирали. Това каза председателят на Варненската ресторантьорска и хотелиерска асоциация Павлин Косев. „Очакваме бързи и адекватни действия и да се реши казусът с руските и румънските туристи, които за нас са изключително важни”, каза Косев и допълни, че в началото на сезона туристи почти няма:

Наясно сме, че за два месеца новите министри чудеса не могат да направят, но поне приоритетите, които браншът акцентира, е добре да бъдат взети присърце. Вече сме в летния сезон и са необходими бързи и адекватни действия, за съжаление туристи няма. В момента и малкото туристи, които бяха дошли в България, се прибраха и сме на кота нула откъм посетители. Сезонът обаче в Гърция, Кипър, Египет протича по съвсем различен начин. Туроператорите там заявиха, че имат резервации за почивка от над един милион руски туристи. Това са реални резервации и дори една част от тях да паднат, тъй като някои не са предплатени, но въпреки това, а и предвид ситуацията в Турция, руските туристи се насочват към Гърция, Кипър и Египет.

Според Косев трябва да има активност от нашите държавни органи на ниво Министерски съвет, Външно министерство и Министерството на туризма. Според него освен липсата на реклама, че сме безопасна зона, липсва и официална кореспонденция от страна на България с държавите, от чиито туристи зависи нашият летен сезон./ bnr.bg



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати