Турагенции

Онекс тур залага на чартъри до Турция, Тунис и Крит през лятото

   
Онекс тур залага на чартъри до Турция, Тунис и Крит през лятото

Туроператорът „Онекс тур“ залага основно на чартъри до Турция, Тунис и остров Крит в Гърция за летния сезон на 2021 г., съобщиха от компанията. Полетите ще бъдат предимно от София, но ще има такива и от Варна. Програмата за Тунис започва от 18 май, като ще има полети всяка седмица. Пристигайки в страната няма как да не забележите красивите жълтеникаво-кафяви скали на Картаген, хълмовете на Сиди Бу и Бирса и полуостров Кап Бон, който сякаш протяга ръце да ви посрещне. Тунис е вибриращ от живот град, който разполага с множество удобства:  магистрали, метро, луксозни хотели, ресторанти и плажове, модерни стадиони и музеи, университет (стар, колкото Оксфорд), зоологическа градина и други.  В центъра ще се разходите сред средновековните тесни улички, джамии, пазари и магазини. 

Голяма част от средиземноморското крайбрежие на Тунис са красиви пясъчни плажове. Курорти като Хамамет и Монастир предлагат на туристите всичко необходимо за една прекрасна почивка. Мястото предразполага и за разнообразни водни развлечения като каране на ски и парасейлинг. Пустинята Сахара е невероятна, за да й се любува човек. Там може да карате  АТВ или яздите камила сред лунния пейзаж на Матмата, където е заснет филмът „Междузвездни войни“. Не е за изпускане залеза над оазиса –  Тозер и Дуз. Незабравими спомени остават след тези преживявания. 

Тунис ни предоставя възможност да посетим невероятните й древни паметници, датиращи от хиляди години. Освен Картаген, могат да се видят още много римски забележителности. Много интересен е Дуга – градът, възвишаващ се над пшеничените полета. Във вила Була Регия може да видите истинска римска стая. Амфитеатърът Ел Джем е истински съперник на римския Колизеум, кацнал над малко градче в средата на Тунис. 

Тунис е известен и със СПА центровете си. Още Хипократ  е разбрал след наблюдения, че ръцете на рибарите, които често са били порязани, не са податливи на инфекции и раните зарастват бързо и заключил, че морската вода има лечебни свойства. За центровете с таласотерапия, морската вода се извежда на разстояние 450 метра от брега и дълбочина от 6 метра. Таласотерапията служи за подобряване на кръвообращението, антицелулитни процедури, понижаване на тегло, за премахване на ставни болки и увеличаване на жизнената енергия. 

Изкушаваща е местната кухня, предлагана в престижни ресторанти или дори в малките тротоарни кафенета. Както и повечето арабски страни, тунизийската кухня използва главно говеждо, козе, телешко и пилешко месо, както и боб, ориз, зеленчуци и плодове в най-различни комбинации. Има широко разнообразие на риба и морските дарове, ястия с яйца и млечни продукти. 

За любителите на пазаруването тук е рай -  ярки килими, кожа, керамика, мед и сребро, шарени плетива. Може да разглеждате или да пробвате уменията си в договарянето на по-ниски цени. Тунис предлага условия за игра на голф , като по-популярните се считат места като Хамамет, Монастир/Сканес и Табарка. В град Тунис  е музеят Бардо, който е известен с колекциите от римски мозайки. 

Тази ексурзия дава възможността да се потопите в многовековната и пъстра история на страната, да се разглеждат много интересни градове, културни и природни забележителности , оазиси сред пустинята и декори от световноизвестни филми. Може да прекосите Тунис от североизточния край на африканското крайбрежие на Тунис-Нос Бон до Сахара. Ще видите амфитеатъра в Ел Джем, Матмата -„Берберската столица на Тунис", Дуз – известен като “Вратата на пустинята”, Тозьор (единственият град – оазис), планинските оазиси Чебика и Тамерза, Кайруан – четвъртият по святост град за мюсюлманите, античния Картаген - перлата на Средиземно море, столицата Тунис с музея Бардо с най-голямата колекция на римски мозайки в света, Сиди Бу Саид- едно от най-красивите градчета с аромат на жасмин и още много неща, които са далечни от нашето ежедневие и остават отпечатък в съзнанието на всеки един посетител на страната. 

Димо Христов 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати