Транспорт

FlixBus възстановява международните си линии от България

   
FlixBus възстановява международните си линии от България

След като в последните седмици беше обявен рестарта на дейността в няколко европейски държави, FlixBus се завръща и на Българския пазар. От 3-ти юни, пътниците от Пловдив и София отново ще могат да пътуват със зелените автобуси до Румъния, Хърватска, Словения, Австрия и Германия. След поредица от нови облекчения на мерките за пътуване и благодарение на подобряването на епидемичната обстановка нуждата от мобилност се увеличава. Започвайки от 3-ти юни, зелените автобуси ще възобновят дейност с първата си международна линия до съседката Румъния. Пътниците ще имат възможността да пътуват четири пъти седмично от София до Букурещ и веднъж до Арад. FlixBus ще възстанови и курсовете си от българското Черноморие -от Варна до Букурещ.

От 4-ти юни зелените автобуси ще предлагат достъпна, безопасна и устойчива алтернатива за пътуване и от Пловдив до Мюнхен. Дестинации като Загреб, Любляна, Филах, Залцбург и Мюнхен отново ще бъдат достъпни без прекачване с начални точки София или Пловдив. Тъй като FlixBus отново стартира линиите от мрежата си във все повече европейски държави, пътниците ще имат възможността да пътуват и до други дестинации чрез прекачване. Всички достъпни дестинации са в продажба и вече могат да бъдат резервирани на сайта на FlixBus и през мобилната им апликация.

„Благодарение на гъвкавия ни бизнес модел успяваме да предложим връзки в съответствие с търсенето, а в зависимост от ситуацията мрежата ни ще бъде постепенно обогатена. Имайки предвид, че епидемиологичната обстановка вече се подобрява, което съвпада и с наближаването на летния сезон, вече се наблюдава нужда от увеличаване на възможностите за пътуване до дадени европейски градове,“ сподели Снежина Колева, Старши мениджър бизнес развитие за България.

Мерки за безопасност и хигиена са налични за едно безопасно пътуване

За да продължи безопасно дейността си, FlixBus съвместно с експерти внедряват нова концепция за хигиена и безопасност, за да се адаптират към настоящата ситуация. Сред мерките за безопасност приложени от FlixBus са внимателното почистване и дезинфекция на превозните средства след всяко пътуване, както и на някои от по-големите автобусни спирки, качване.

само от задната врата, безконтактно чекиране и наличие на дезинфектант по време на цялото пътуване. Носенето на маска или друг способ за покриване на носа и устата е задължително от момента на качване, по време на пътуването и при слизане от превозното средство. При покупка на билет онлайн, пътниците на FlixBus получават най-важната информация относно безопасността заедно с потвърждението на резервацията си. FlixBus продължава да следва препоръките на здравните органи.

„Екипът ни разработи хигиенна концепция, която ще позволи на пътниците да пътуват безопасно по нашите международни линии дори и в настоящата ситуация. Насърчаваме клиентите си да изпълнят и своята част, следвайки предпазните мерките, препоръките на екипа ни и най-важното да пътуват само ако нямат симптоми. Благодарение на политиката ни за анулиране, пътуванията могат да бъдат променяни лесно и гъвкаво,“ добави Снежина Колева, Старши мениджър бизнес развитие за България.

Пътниците се насърчават наистина да взимат под внимание сигурността си, когато купуват билети и при възможност да ги закупуват онлайн чрез приложението на FlixBus или през техния сайт.

FlixBus възстановява дейността си и в други европейски държави

Освен в България, FlixBus възстановява дейността си и в други държави като Германия, Австрия, Португалия, Полша, Чехия, Франция и Обединеното кралство. Пътниците, които искат да пътуват по международните линии, трябва да се информират предварително относно изискванията на държавата, до която пътуват.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати