Турагенции

Арабският пазар има силен интерес към България

   
Арабският пазар има силен интерес към България

Арабският пазар има силен интерес за почивки в България, заяви за TravelNews Ивелина Николова, оперативен мениджър в „Ориндж тур“ ООД, който туроператор участва на българския щанд на провеждащото се в Дубай туристическо изложение ARABIAN TRAVEL MARKET 2021. „Поканихме през последните месеци популярни влогъри от Обединените арабски емирства в България, за да се запознат със страната ни като нова дестинация за тях в Европа. Вследствие на усилията ни, в момента има голям интерес“, каза Николова. Според нея арабски туроператори и агенции идват на щанда и питат много за възможностите за пътувания до България. 

„Ориндж тур“ традиционно работят на арабските пазари. Преди пандемията са посрещали групи за културно-исторически туризъм и обиколки на България. Посещават София, Рилски манастир, Стобските пирамиди, Пловдив, Велико Търново и др. Групи са идвали на морето в Слънчев бряг и Златни пясъци. През 2019 г. са осъществили два чартъра с туристи от Египет през лятото. Целогодишно са посрещали гости от Алжир и ОАЕ. Общо над 1200 туристи от арабските страни на година. За това лято очакваме да направим чартъри от Египет и Алжир до страната ни. Има интерес и на индивидуални туристи от Саудитска Арабия, посочи Ивелина Николова.  

На българския щанд на изложението ARABIAN TRAVEL MARKET 2021 участват само две фирми - „Ориндж тур“ ООД и „Уин Травъл“ ЕООД. АТМ е най-значимото събитие в сферата на туризма в региона на Близкия Изток и Северна Африка. Ежегодно изложението събира над 40 000 професионалисти от туристическата индустрия от света в Dubai International Convention and Exhibition Centre (DICEC). Основното търсене на пазар ОАЕ е към морски ваканции, city breaks, шопинг и комбиниран туристически продукт, съчетаващ културно-исторически туризъм със СПА и еко туризъм. През последните години се забелязва и интерес към зимния туризъм в България. 

Участието на министерството на туризма в борсата е от изключително значение за България, тъй като все повече туристи от ОАЕ търсят оферти към страната ни за исторически маршрути, културни прояви, фестивали и ваканции. 

Мирослав Иванов 



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати