Събития

Двудневен Фестивал на туризма и етеричните масла започва в Стрелча

   
Двудневен Фестивал на туризма и етеричните масла започва в Стрелча

Фестивал на туризма и етеричните масла организира Община Стрелча. Събитието е своеобразен наследник на традиционния празник на розата и минералната вода, но с по-богата програма, която ще бъде два дни.

Първите прояви са днес следобед. За 17,00 часа е планирано откриване на местна туристическа борса "Стрелча 2021". След официалната част ще има концерт на самодейни състави от общината.

Ден на отворените врати в Старата розоварна е планиран пък за утре от 11,00 часа, а по същото време ще бъде пресъздаден ритуалът "Розобер" в розова градина в градчето. Вечерта от 19,30 часа програмата продължава с приветствие на кмета Георги Павлов, следва празничен концерт на оркестър "Пловдив" и танцов състав "Усмивки".

Съпътстваща проява е гостуващата в Историческия музей изложба "Златният трън", посветена на родопроизводството, която ще остане експонирана до 4 юни. Алея на занаятите ще предлага и в двата дни занаятчийски изделия, а Алея на ароматите - продукти с етерични масла. Любопитна възможност за участниците в празника е да си направят разходка с файтон.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати