Новини Турагенции

Почивка в Сардиния с чартър е новото лятно предложение

   
Почивка в Сардиния с чартър е новото лятно предложение

Морска почивка на остров Сардиния (Италия) е новото лятно предложение за българите. Туроператорът “Абакс” организира чартър в периода 19-26 юни 2021 г. с българската авиокомпания „European Air Charter” (бившата “Бългериън ер чартър”). Втори такъв има предвиден от 26 юни до 3 юли. Цените започват от 1135 лв. на човек със закуска и вечеря, заяви Мартина Найденова, маркетинг мениджър на туроператора. При all inclusive започват от 1490 лв. на човек. В пакетите влизат самолетен билет с директен чартърен полет София-Олбия-София, регистриран багаж 20 кг и ръчен багаж 10 кг; летищни такси; 7 нощувки в избрания хотел на съответната база изхранване; трансфер летище–хотел–летище. В допълнение за туристите е предвиден пакет за максимална сигурност, който покрива медицинска застраховка за 10 000 евро и асистанс от “Евроинс”, с покрит риск за COVID-19, както и застраховка отмяна на пътуване с покрит риск за COVID-19 или положителен PCR тест преди тръгването. “Абакс” ще има свой представител на български език по време на пътуването и престоя.

За влизане в Италия се изисква негативен PCR тест. От туроператора осигуряват преференциялна цена от 50 лв. в лаборатория “Рамус” при отпътуване от България. Същото важи и за навръщане. Ваксинационните сертификати се признават и от двете страни. Тогава не се изискват тестове.

Остров Сардиния е в списъка с мечтани дестинации на значително по-малко хора в сравнение с почитателите на Сицилия, но това дава едно огромно предимство на първия, защото по крайбрежието с чудесни пясъчни и скалисти плажове можете да си намерите дори и цял плаж само за вас. Едно от най-красивите места, които сутрешното слънце огрява, са скалите наречени Захарната бучка край западното крайбрежие на Сардиния.

Плажовете в Сардиния са дълги, със снежнобял пясък, внушителни пясъчни дюни и каменисти заливи. Най-известният плаж е Поето, който се намира близо до столицата на региона Каляри. Плажът Ла Бомбарде в Алгеро е идеален за онези от вас, които предпочитат тишината и спокойствието. Добър избор е и Пичинас Дюнес, в близост до Арбус, на който можете да наблюдавате диви животни, докато се излежавате на плажа.

Някои от най-хубавите плажове се намират на юг – в околностите на градчета като Домус де Мария и Санта Маргерита ди Пула. На запад пък плажните ивици са дълги по няколко километра, а пясъчните дюни са високи около 60 м. А крайбрежният район Коста Смералда предлага 55 км пясъчни плажове, на които обичат да си почиват знаменитости.

В голямата си част хотелите тук са луксозни и изискани. Най-често срещани са тези с 4 и 5 звезди. Повечето от тях са разположени на самото крайбрежие или изключително близо до плажовете и предоставят ослепителни гледки към морския хоризонт и дългите плажни ивици. Обикновено хотелите имат собствени плажове, до които има осигурен шатъл от базата.

Сардиния не се слави с особено активен нощен живот, освен в района на Коста Смералда, но пък ще бъде силно оценен от любителите на природата и дейностите на открито. Има подходящи условия за водни спортове като сърф, гмуркане, наемане на лодки и други. Ако пък предпочитате да стоите извън водата, то можете да покарате колело или мотопед, както и да поиграете голф, тенис, алпинизъм, езда и други спортове.

Островът е място, изобилстващо със средновековни крепости и останки от древни култури. Един от символите на острова е виното. Най-популярният сорт е „нурагус”, чието название идва от „нураги” – кули, строени без скрепяващ материал. Крепостта „Нуракси” пък е най-старата забележителност на Сардиния, защитена от ЮНЕСКО. Можете да разгледате археологическите разкопки на Нора (най-стария град на територията на Сардиния). В столицата на региона Каляри можете да посетите амфитеатъра, дворци, катедрали и музеи или да видите емблематичните средновековни кули, които се издигат над историческия център и църквата „Санта Мария”.

Изненадващо, но можете да се натъкнете дори на високотехнологичен парк – той се намира в долината Пишинамана близо до Пула. В крайбрежния италиански курорт Порто Черво в Северна Сардиния има място, в което можете да се запознаете с Брус Уилис, Дензъл Уошингтън и други световноизвестни личности. Става дума за известния и посещаван от много знаменитости клуб Billionaire.

Габриел Драгиев



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати