Новини Събития

Китайска медия вкара замъка в Равадиново сред топ забележителностите на Европа

   
Китайска медия вкара замъка в Равадиново сред топ забележителностите на Европа

Една от водещите медии на Китай посочи най-атрактивните забележителности в Европа, които задължително трябва да бъдат посетени от гражданите на страната. Сред знаковите обекти на Стария континент е включена и една от най-популярните и посещавани атракции край морето у нас – Замъкът „Влюбен във вятъра“ край созополското село Равадиново. Сред другите известни обекти, препоръчани от медията www.ccnnetwork.cn, която е основна платформа за връзките между Европа и Китай, са още Колизеумът в Рим, Италия, Айфеловата кула във френската столица Париж, Берлинската стена, мостовете на Прага, сградата на парламента в Унгария и други.

Изборът на родната атракция не е случаен, тъй като замъкът още 2017 година направи силно впечатление на азиатския пазар със спечелването на Златен приз на ITB Shanghai и веднага след това подкрепи инициативата на ЕС и Правителството на Китай за интеграция в областта на туризма. Замъкът беше приет и за официален член на Световният Туристически Алианс, със седалище в Пекин и домакин на авторитетни форуми на Алианса и Световната банка. Замъкът подари и единственият български експонат в Световния Музей на Туризма в Пeкин, уникален титаниев уред, обединяващ древния български и китайски календар.

„Това, че България е представена, чрез Замъка в подобна медия, свързана с Европейските дестинации надявам се не е изненада за никого, защото ние вече няколко години неизменно присъства във всички класации на водещи световни и европейски атракциони и дестинации“, заяви собственикът и строител на Замъка – Георги Тумпалов. „Просто вече нашите усилия дават своя резултат. Надали има друг европейски туристически обект, който да има толкова много разработени рекламни материали (и печатни и електронни) на китайски език. Известността на Замъка е и голямо предимство за България като туристическа дестинация, тъй като е добра основа за изготвяне на туристически пакети и дори за последващ инвеститорски интерес“, обясни Тумпалов.

Ако искаме да привлечем още повече гости от Китай е задължително да се работи за интегриране на банковата система към широко използваното приложение за комуникация, но и за разплащане WeChat, както и от въвеждането на допълнителни услуги на мобилните оператори, посочи още Тумпалов. Тези въпроси са решени например в Македония, Сърбия и Румъния, заяви собственикът на Замъка „Влюбен във вятъра“. Той бе категоричен, че са необходими усилия от страна на държавата за налагането ни като дестинация на туристическия пазар в Китай. „Имаме опита, имаме подкрепата на силни международни туристически организации, може и сме готови да помогнем на всички които искат да вървят напред. Ние сега сме се концентрирали върху предстоящият туристически сезон и пожелавам на всички колеги от бранша успешен бизнес“.

Интересно е и описанието на местонахождението на Замъка в китайските туристически справочници. Созополското село Равадиново фигурира в туристическите справочници в Далечният изток преименувано на Лавадиново, а и до значително по-изтънченото наименование Лава ди Ново./ travelbulgarianews.bg



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати