Събития

Конференция в София ще обсъди уелнес туризма

   
Конференция в София ще обсъди уелнес туризма

Според доклад на Global Wellness Institute, уелнес туризмът ще расте до 2022 г. с впечатляващите 7,5% годишно – ръст, който е по-висок от общия ръст на целия световен туризъм (6,4%). Очаква се, със завръщането към нормалността, хората все по-често да планират пътуванията и ваканциите си в някаква връзка с уелнеса.

С „отпушването“ на пътуванията се наблюдава повишаващ се интерес към различни имуностимулиращи ритрийти, уелнес пътувания с осигурена социална дистанция и ваканции, които съчетават почивка с дистанционна работа. Здравето и физическата активност стават топ приоритети при пътуванията.

Накоро беше съобщено, че към 2022 г., спа и уелнес туризмът ще се превърнат в световен бизнес за 919 млрд. долара – дял от 18% в световния туризъм.

Уелнес туризмът ще бъде дискутиран на Bulgaria Sports & Wellness Show, което започва на 18 юни в София. Събитието предоставя отстъпка от 15% на всички читатели на Travel News, които искат да се включат в конференцията с промокод TRAVELNEWS. Регистрацията става на https://bsws.bg/conference-registration  

На 18 юни хотелиери и специалисти да потърсят отговори на тези въпроси по време на бизнес конференция, в чийто фокус ще бъдат спа и уелнес туризмът и какви възможности предлага той на хотелиерите.  

Конференцията е част от програмата на Bulgaria Sports & Wellness Show 2021 – първият у нас голям форум за спорт и уелнес, който ще се проведе между 18 и 20 юни в зала EFE и прилежащите й външни площи на хотел Маринела София.  

 Сред участниците в програмата на конференцията ще бъдат:  
Маргита Тодорова – директор „Експлоатация, маркетинг и продажби” в Албена АД;  

Жулиета Серафимова – председател на УС на Българската асоциация на професионалистите в мениджмънта на хотели и генерален мениджър на Гранд Хотел Милениум София;  

Петър Ангелов – председател на Българската асоциация за здраве и фитнес и управител на веригата Атлетик Фитнес;  

Милена Иванова – собственик и генерален мениджър на Севтополис Медикъл § Спа (Павел баня);  

Яна Данаилова – консултант по хранене, председател на Сдружението на нутриционистите в България;  

Мартин Попов – управител на дигитална агенция Interactive Share;  

Д-р Иван Неделчев – професионален фитнес треньор, директор на курсовете по спорт към Нов български университет;  

Доц. Валентин Панайотов – преподавател в НСА, факултет „Спорт“;  

…и много други  
Bulgaria Sports & Wellness Show е ново събитие от организаторите на Хотелския форум – най-голямата среща на собственици и мениджъри на хотели у нас.

Габриел Драгиев



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати