Новини Турагенции

Сицилия e новото предложение за почивка през юни

   
Сицилия e новото предложение за почивка през юни

Италия вече разхлаби мерките за безопасност и вече е готова да посрещне първите си туристи. Влизането в страната става само с антигенен тест, вместо досегашния PCR тест. Хората с ваксинационни сертификати също преминават без проблеми, заяви Мартина Найденова, маркетинг директор на туроператора “Абакс”. Компанията пусна чартъри за летния сезон до остров Сицилия. “Интересът е голям и вече имаме потвърдени дати по повечето програми“, коментира тя. Според нея без съмнение Сицилия си остава най-търсената дестинация за почивка в приказна Италия. Следващ чартър на “Абакс” има предвиден за 19-26 юни 2021 г.

Цените започват от 1089 лева на човек. В пакета влизат самолетен билет София – Катания – София с директен чартърен полет на българската авиокомпания European Air Charter, регистриран 15 кг багаж и 7 кг ръчен багаж с размери 20 х 50 х 25 см; летищни такси; 7 нощувки на база All Inclusive Soft; трансфери, чадъри и шезлонги на плажа; чадъри и шезлонги около басейна; ползване на тематични ресторанти, след предварителна заявка в периода, в който работят; тематични вечери – италианска, сицилианска. Влизат също така вечерни забавления и шоу-програми представени от отлично подготвен международен екип аниматори; дневни забавления – аеробика, танци, гимнастика, състезания. Ползване на игрища за футбол, баскетбол, волейбол, тенис-кортове, боча, кану и други забавления на плажа и на територията на комплекса. Има мини клуб и Джуниър клуба за забавления на децата. Включени са още медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и покритие на Ковид – 19; застраховка „Отмяна на пътуване“ с покритие на Ковид – 19 и представител на туроператора с български език за целия престой.

Хотелите са с ненадминато качество през последните години, подчерта Найденова. Туристите ще бъдат обгрижвани от най-добрите екскурзоводи за дестинацията, сред които са Ани Марчовска и Севелина Ралева. Те са с дългогодишен опит и хиляди доволни туристи, притежаващи енциклопедични знания и индивидуално обаяние към всеки турист. Освен почивка по плажовете на острова, всеки може да се възползва и от обиколната програма на „Абакс“ - ,,Сицилия от А до Я" с посещение на Катания, Сиракуза, Ното, Модика, Рагуза, Агридженто, Чефалу и още много от чудесата на дестинацията.

Сицилия е перфектната дестинация за екскурзии - във всеки следващ град има по нещо ново за откриване (шоколадови ателиета, филмови локации, вулкани, катакомби, барок). Не по-малко съвършен е островът и за почивка на море - има си плажове, плажни барове, ледена гранита, коктейли и красиви изгреви и залези. Сицилия има и пясъчни, и каменисти плажове, разпръснати по цялото крайбрежие. Чудесни плажове има в района на Чефалу (на северното крайбрежие), както и на юг и югозапад, източно от град Ликата. На западното крайбрежие се е ширнал просторният пясъчен плаж Сан Вито Ло Капо, който прилича повече на Копакабана, отколкото на Италия.

На около 20 минути от главния град Палермо се намира популярният сред местни и чужденци курортен град Мондело със златист пясък и всички необходими удобства за семейна почивка. Сред скалистите ивици най-известна е Скала дей Турки (в превод Стълбището на турците) със своите ослепителнобели скали на фона на наситеносиньото море. Мястото е като от друга планета, но е по-скоро за еднократно посещение, отколкото за плаж всеки ден.

Габриел Драгиев



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати