Хотели

Стела Балтова: Ваксинационният процес трябва да се превърне във фирмена политика

   
Стела Балтова: Ваксинационният процес трябва да се превърне във фирмена политика

Ваксинационният процес трябва да се превърне във фирмена политика. Това каза по време на посещението си в Бургас служебният министър на туризма Стела Балтова, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Бургас. По време на визитата си министър Балтова се срещна с представителите на местната власт и на туристическия бранш по Южното Черноморие. Тя сподели впечатленията си от факта, че в област Бургас броят на заразените от началото на пандемията е по-нисък от броя на вече ваксинираните.

„Пред туристическия бизнес споделих своето мнение, че процесът по ваксинация трябва да бъде превърнат във фирмена политика, защото очевидно пандемията е все още тук. Трябва да имаме отговорност към себе си, към своите семейства, към работещите и към посетителите. За да се запазим, ще трябва да минем през този етап“, заяви служебният министър.

Относно ваксинацията на заетите в туристическия бранш, Стела Балтова посочи, че интересът не е голям, но има и добри примери, на които трябва да се наблегне. „Например в курортен комплекс „Албена“, където има обекти, които са ваксинирани на 100 процента. Такива добри примери за активност има и в област Бургас“, добави министър Балтова.

По отношение цените на чадърите и шезлонгите през това лято, тя посочи, че към момента 7 са концесионерите, които са заявили, че ще предлагат безплатна сянка на плажовете си – “Ривиера”, “Буните 2", "Обзор Мотела", "Бургас - север", "Бургас - централен", "Приморско - централен" и “Къмпинг "Нестинарка".

„Към момента има концесионери, които още не са си изпратили предложенията си, но съм подписала поне 30 такива споразумения. В тях: има 7 концесионери, които предлагат безплатни плажни принадлежности. Има няколко плажа, на които те ще бъдат на цена между 0 и 6 лева с ДДС. Също така, такова предложение отправихме и към наемателите. От тях също имаме вече инфомация, че ще намалят цените на плажните принадлежности или ще бъдат безплатни“, допълни служебният министър.

На въпрос дали Министерството е започнало проверка за свързаност на фирми, попадащи в списъка на санкциите „Магнитски“, Стела Балтова посочи следното: „Министерството има само едно дружество, в което има участие – "Слънчев бряг" АД. Веднага беше направена проверка – няма нито една фирма от посочения списък, който обаче ще се актуализира. Изпратено е писмо и до директора за това да следи за подобни случаи. Идеята е България да успее да запази държавните фирми“, заяви служебният министър.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати