Новини Хотели

Новият хотел Петте елемента ще възражда славата на Сапарева баня

   
Новият хотел Петте елемента ще възражда славата на Сапарева баня

Новият четиризвезден хотел „Петте елемента“ (The 5 elements balneo & SPA) ще възражда славата на курорта Сапарева баня с неговата лековита минерална вода. Това обяви за TravelNews Весела Богданова, генерален мениджър на комплекса, който работи от месец май. „Искаме българите да преоткрият Сапарева баня като балнео и СПА дестинация. Особено и близостта ни до София дава много предимства. Затова залагаме на индивидуалното отношение към всеки клиент“, посочи Богданова. Според нея след отшумяването на КОВИД пандемията ще започнат да привличат и чужди туристи. Даже вече имаме първи гости от Израел, каза тя.

Хотел „Петте елемента балнео и СПА“ предлага

няколко различни типа на настаняване, така че да задоволи търсенето и желанието на всеки клиент. Има помещения подходящи както за двойки, така и за семейства. Стаите се предлагат в два варианта със спалня или с отделни легла. Има възможности за настаняване в 63 двойни стаи, в 43 от тях е възможно настаняване на двама възрастни и дете или трима възрастни, 13 семейни студия за двама възрастни и две деца, и 5 апартамента за двама възрастни и две деца. Всяка стая е дизайнерски обзаведена, с интериор и цветове, предразполагащи към пълноценна почивка и усещане за сливане с природата. На лице са всички необходими удобства: интерактивна телевизия, телефон, тераса, интернет, минибар, сешоар и много други.

Комплексът е с най-много басейни в Сапарева баня

и сред първенците в страната в това отношение, като всичките са с минерална вода. В обширната територия от открити и закрити басейни и СПА зона може да се намери място за всеки вкус, възраст и настроение. На площ от 3000 кв. м. има открити, а на 1500 кв. м. закрити минерални съоръжения – басейни, джакузита, топила, детски басейни, сауни, парни бани и масажни студиа. На разположение на гостите са допълнително всички водни съоръжения, както на хотел „Петте елемента“, така и на „Аква Клуб Котвата“. Това са два детски басейна, три големи басейна, 5 джакузита, 2 горещи топила. Те се ползват безплатно от отседналите в хотела, уточни Весела Богданова. Само на разположение на клиентите на „Петте елемента“ има външен и вътрешен басейн, топила и джакузита, сауни и парни бани с различни температури. Те работят през цялата година, без значение от сезона може да се възползвате от всички дадености на природата и комплекса. СПА Център „Джала“ в хотела предлага мануални и хидро- терапии извършвани от квалифицирани рехабилитатори. Минералните бани са много подходящи при проблеми с опорно – двигателния апарат, централната и периферна нервна система и изключително успешно повлияват кожни заболявания.

Хотелският комплекс разполага с два големи ресторанта,

открит бар, воден бар и лоби бар. Основният ресторант„Теджас“ предлага храна на блок маса за закуска и вечеря, както и „а ла карт“ меню за обяд. Внимателно подбрана селекция от местни вина и артистична атмосфера повдигат градуса на настроението на гостите. Ресторант „Котвата“ е с около 50 места на три нива и около 50 места на открита тераса. Менюто включва разнообразна храна с насоченост към здравословното хранене, продуктите са с високо качество и предимно от български производители. Откритият бар „Котвата“ работи в летните месеци и предлага топли и студени напитки, както и сандвичи, и скара за бързо хранене. Намира се до входа на комплекса. Водният бар „Пещерата“ предлага смути, пресни сокове и напитки, които освежават деня. В менюто са включени салати, сандвичи и скара за бързо хранене.

Лоби бар „Акаш“ е проектиран с изключителна грижа

за настроението на гостите на хотела. Камината и дизайнерският интериор създават неповторим уют, обзавеждането създава възможност за споделяне на свободно време, настолни игри, сърфиране в интернет или съзерцаване на огъня през зимата. Във вечерните часове на почивните дни мелодична музика, изпълнена на живо допълва преживяването. Той е с панорамна тераса, има пиано и уютно пространство за споделяне на време с приятели.

Хотел „Петте елемента“ ще развива и конферентния туризъм.

Изградена е голяма мултифункционална зала за събития с капацитет до 200 места. Тя разполага с озвучителна система и възможност за разделяне на две по –малки зали. Подходяща е, както за корпоративни събития и конференции, така и за организиране на сватби и други тържества.

Собственик на комплекса е компанията "Рила мегатур" ООД, която е позната в региона и държи Аква клуб "Котвата". Собственици са Борислав Богданов и Иван Илчев.

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати