Новини Турагенции

Туроператорът Ориент 99 изпрати 15 автобуса с туристи в Турция

   
Туроператорът Ориент 99 изпрати 15 автобуса с туристи в Турция
Бодрум е една от предпочитаните дестинации от българите
  Снимка: Ориент 99

Туроператорът „Ориент 99“ изпрати 15 автобуса с туристи на почивка в Турция само през миналата седмица. Това обяви за TravelNews Нели Петрова, управител на компанията. От тях 4 са били за Анталия, а останалите за курортите в егейската част. „Резервациите за южната ни съседка се увеличиха след падането на ограниченията за влизането в страната. Въпреки това изискването за отрицателен PCR за отиване и за връщане спира някои от клиентите, коментира тя. Петрова се надява да отпаднат тестовете за туристите между двете страни. В годините преди пандемията доста турци започнаха да идват по българското Черноморие, най-вече в Слънчев бряг.

Интересът към Турция от българите през юни е добър, но не е като годините преди COVID кризата. През юли и август традиционно намалява заради по-високите цени и горещините. Традиционно очакваме силни записванията за края на август и целия септември, обясни Петрова. Автобусите на „Ориент 99“ ще тръгват всеки петък и неделя от София и Пловдив. Компанията предлага и почивки с чартърни полети до Анталия, където се комбинира в полетите на туроператора „Онекс тур“.

Цените започват от 400 лв. на човек в 4-звезден хотел в Кушадасъ, Бодрум, Мармарис, Дидим и др. с включен транспорт с автобус, 7 нощувки на база all inclusive. За Анталия със самолет започват от 800 лв. на човек.

„Ориент 99“ има чартърна автобусна линия до турската ривиера - Кушадасъ, Бодрум, Дидим, Чешме, Мармарис, Фетие, Анталия, Айвалък, Гюре, Акчай. Тръгването е от София, Пловдив, Шел Пазарджик, Стара Загора, Велико Търново, Габрово, Казанлък, Варна, Бургас.

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати