Хотели

В Гърция обмислят запазване на изискванията за влизане в страната

   
В Гърция обмислят запазване на изискванията за влизане в страната

Гръцките власти обмислят запазване на изискванията за влизане в страната, въпреки резкия спад на новозаразените с Covid-19, пишат местните медии. Положителните прогнози за развитието на кризата са съчетани с планове за задължително ваксиниране на определени групи.
Министърът на туризма заяви, че от началото на туристическия сезон сериозно спадат случаите на заразени с коронавирус в страната. За сега няма случаи на боледуващи туристи, което според министър Теохарис доказва, че действат напълно изискванията за влизане в страната.
Лекари препоръчват на правителството да запази до края на сезона изискванията за тест или сертификат за ваксиниране на влизащите в Гърция.
Прогнозите на специалистите са, че от следващата седмица рязко ще спадне нивото на заразени общо за страната.
Премиерът Мицотакис заяви в парламента, че се подготвя закон за задължително ваксиниране на всички работещи в здравеопазването и в домовете за възрастни хора. Следват учителите и държавните служители, които обслужват гражданите, съобщават медиите.
Туристическите агенции информират клиентите си, че за пътуване вътре в страната с ферибот и самолет се изисква отрицателен тест.
Аптеките спират да предлагат този тест и се водят преговори в супермаркетите да има щандове с тестове за коронавирус.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати