Новини Събития

Ново архитектурно чудо се появи в замъка в Равадиново

  12.06.2021 16:55  
Ново архитектурно чудо се появи в замъка в Равадиново

Странна мегакострукция на средата на езерото приковава вниманието на многобройните вече посетители в замъка „Влюбен във вятъра“ в созополското село Равадиново. Опитите на екипа на TravelNews да вземе повече информация от собственика и строител Георги Тумпалов останаха безуспешни, понеже той лично ръководи работата на средата на дълбокото 5 метра сладководно езеро. Появилата се информация, че холивудската звезда Кевин Костнър е в замъка засили предположенията, че става дума за римейк на филма „Воден свят“, за който беше известно от по-рано че ще се снима и в България. Малко повече яснота внесе управителят на замъка Янко Кръстев, но въпросителните така или иначе оснаха без отговор: „Не мога да Ви дам конкретен отговор за Кевин Костнър, понеже той от няколко дни е на лов в Странджа, срещнал е вълци в гората и са започнали едни танци без край. Сега може и да се снима и „Танцуващият с вълци-2“. Но Холивуд постоянно снимат при нас и най-добре е да питате някой от техните мениджъри. Мога обаче да анонсирам една лятна викторина за читателите на TravelNews с награди, за всеки който познае предназначението на конструкцията. Ето възможните отговори на въпроса:

„Каква е конструкцията на средата на езерото в замъка?“
А) Риболовна площадка
Б) Изборна секция за изборите на 11 юли
В) Пункт за ваксинация
Г) Ракетна площадка на Илън Мъск
Д) Или.......

Правилно отговорилите на gm@zamaka.bg ще участват в жребий за голямата награда: „Бутилка шампанско във ВИП беседка на средата на езерото в замъка“. Наградата ще бъде обявена на 20/06/2021 година на сайта на замъка и на фейсбук страницата.
Замъкът в Равадиново за 3-та поредна година участва в престижния конкурс World Tourism Awards в категорията за Най-добри Европейски атракциони, заедно с Айфеловата кула, Акропола, Саграда ла Фамилия и приканва своите читатели да подкрепят българската атракция, чрез онлайн гласуване тук:
https://www.worldtravelawards.com/vote-r8#votenow
На последните две издания на конкурса замъкът беше класиран веднъж на 3-то и веднъж на 2-ро място. Време е вече и български обект да бъде първи. Гласуването е до 15-ти юли 2021 г.