Новини Транспорт

Официално Русия пуска полетите до България от 28 юни

   
Официално Русия пуска полетите до България от 28 юни

Оперативният щаб на Руската Федерация взе решение днес да възобнови въздушния трафик с Турция от 22 юни 2021 г. Това заяви вицепремиерът Татяна Голикова, съобщава РИА Новости. Представени са и резултатите от проверката на експертите от Русия в Турция. В местните курорти се спазва режимът с носенето на маски, налични са маски и дезинфектанти, организира се контрол за спазването на мерките. Освен това от 28 юни се възобновяват полетите със САЩ, Белгия, България, Ирландия, Италия, Йордания, Кипър и Северна Македония, допълва РИА Новости.

Още в края на миналия месец Румяна Юксел, управител на “Аква тур БГ”, която е представител на руския туроператор “Пегас туристик” обяви пред TravelNews, че тръгват чартърите до България. Тогава тя посочи, че полетите ще започнат в края на юни до българското Черноморие. Първите планирани са до Варна от Перм, Оренбург, Красноярск, Уфа и Новосибирск на авиокомпанията им Nordwind. Съответно до Бургас ще започнат да оперират от Анапа, Хабаровск, Грозни, Кемерово, Томск Богашево, Новокузнецк, Беслан (Владикавказ).

Туристическото аташе на България в Русия Катя Жекова тогава реагира остро на информацията на Румяна Юксел. В социалните мрежи Жекова опровергаваше новината, че била фалшива и невярна. Дори обясняваше на служебния министър на туризма Стела Балтова, че няма такова нещо. Туроператорите обаче най-добре познават ситуацията.

В момента до българското Черноморие няма полети от Русия. Руската авиокомпания S7 отложи в началото на март програмата си за 26 юни. До момента руската държава не позволяваше на гражданите си да идват в България. Страната ни не попадна в списъка на неприятелските държави на Русия, но реално продължаваше да има забрана, която се отнасяше не само за нас, но и за още 15 страни, сред които Гърция, Турция, Италия, Испания и др. Българското посолство и консулски служби работят и издават визи на руснаците.

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати