Турагенции

Валенсия се готви да посреща български туристи

   
Валенсия се готви да посреща български туристи

Област Валенсия вече е отворена за местни и международни туристи. След падането на всички ограничения от вчера за българите, които могат свободно да влизат в Испания без PCR и ваксинационен сертификат, очакваме засилен интерес, и посещения. Това обяви за TravelNews Деница Игнатова, мениджър “Входящ туризъм” в местния туроператор VIAJES GLOBUS, който е Destination Management Company във Валенсия. Фирмата работи с доста български агенции и е специализирана в посрещането на гости от България. Тя участва на последното издание на изложението Holiday&SPA Virtual Edition 2021.

Всички забележителности във Валенсия са отворени

за посещение и работят с нормално работно време. Ресторантите, заведенията и магазините също са отворени, каза Игнатова. Освен това от януари до сега, Валенсия е най-сигурната дестинация в Испания, с най-малко болни и най-малко нови заразени. От 26 юни отпада носенето на маски на открито. Навсякъде се спазват нужните изисквания за хигиена и сигурност, за да може туристите да са спокойни по време на престоя си, обясни Деница Игнатова.

Тази година е юбилейна за Свещения Граал във Валенсия (тази чест се отдава на всеки 5 години) и идват поклонници от цял свят, за да го видят. Той е единственият в света, който е получил тази чест от папата.

В Градът на изкуствата и науките освен световно известната архитектура на Сантиаго Калатрава може да се посети и най-големият аквариум в Европа, единственото кино в Испания, в което се провеждат три различни типа прожекции и интерактивен музей. Друга забележителност е Биопаркът, който е една от най-хубавите зоологически градини в света.

Българските туристи имат възможността да се възползват

от индивидуални пътувания с дата на заминаване по техен избор, като в туристическия пакет, който закупят им е включено настаняване, трансфер и обиколка на града с екскурзовод на български език. Допълнително могат да се добавят и билети за забележителностите, за да се избегне чакане по опашки, подчерта Игнатова.

Нови програми са Валенсия и Свещения Граал,

включваща специална обиколка на града, за да се разкрият тайните на тази мистична чаша и входни билети за Катедралата и музей на граала. Лас Фаяс, море и забавления за цялото семейство е програма 3 в 1, по време на която може да се посети най-големият празник в града Лас Фаяс, който тази година се провежда през септември и може да се комбинира с почивка на море и културен туризъм с посещение на забележителностите на града.

Остават активни и програмите като “Предколедна Валенсия”, “Нова Година в града на чудесата”, “Яж, пий и се весели” (включваща кулинарен курс), “Валенсия, вдъхновението на Сороя”, “Фото приключение във Валенсия”, “Валенсия лукс и блясък (5 звезден хотел и посещение на ресторант със звезда Мишлен)”.

През септември ще излязат и предложения на VIAJES GLOBUS за 2022 г. Туроператорът поддържа и резервационната система за цяла Испания - https://avexperience.es/en/index.htm

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати