Турагенции

ТУИ ще съди Великобритания за ограниченията в пътуванията

   
ТУИ ще съди Великобритания за ограниченията в пътуванията

Virgin Atlantic, Ryanair, компанията IAG, чиято дъщерна фирма е British Airways и групировката Manchester Airport, вече обявиха че завеждат дело срещу британското правителство по същата причина.
 
И туроператорът "TUI", ще съди Великобритания заради ограниченията за пътуване в чужбина
Туроператорът TUI, един от световните гигантите в туристическия сектор, се присъедини към няколко британски авиолинии и туроператори, които съдят британското правителство за неадекватна политика по отношение на пътуванията в чужбина с така наречената “схема на принципа на светофара”, поставяща страните в „зелен“, „жълт“ и „червен“ списък по усмотрение на министрите.

От TUI заявиха, че е „абсолютно необяснимо“ решението на британските министри да преместят Португалия миналия месец от „зеления“ в „жълтия“ списък и да не прехвърлят гръцките и Балеарските острови от „жълтия“ в „зеления“.

На проведената виртуално конференция Travel Matters, организирана от Асоциацията на британските туроператори ABTA, стана ясно също, че и организаторите смятат да се присъединят към TUI, Virgin Atlantic, Ryanair, компанията IAG, чиято дъщерна фирма е British Airways и групировката Manchester Airport в завеждането на дело срещу британското правителство.

 Изпълнителният директор на TUI Андрю Флинтам обвини Даунинг стрийт, че не се вслушва в нуждите на авиоиндустрията след като министърът отговарящ за авиацията Робърт Кортс дори не дойде на конференцията, оправдавайки се с натоварена програма.

Ryanair и групировката Manchester Airport са планирали за сряда протести в Уестминстър и по някои летища за липсата на обяснение как се вземат решенията за  поставянето на държаните в съответните списъци.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати