Новини

Кипър ще насърчава културния и селския туризъм

   
Кипър ще насърчава културния и селския туризъм

Местни и чуждестранни гости в Кипър ще могат да се включат в 570 безплатни работилнички за занаяти и традиционни храни и напитки, които започват от днес и ще се провеждат през всеки уикенд до края на годината.

Новата инициатива дава възможност на посетителите да почувстват „автентичния Кипър”, като по този начин се насърчава и популяризира културният и селският туризъм, обясниха от туристическото министерство, което организира и субсидира експерименталната програма.

Безплатните занаятчийски и гастрономични семинари се провеждат в различни села на острова, известни от векове със своите производствени дейности и изделия.

Гостите могат да се включат в работилници по традиционните кипърска бродерия, керамика, грънчарство, плетене на кошници, изработка на сребърни изделия, дърворезба и други.

Любителите гастрономи могат да участват в приготвянето на вино, сирене, кипърски хлебни и сладкарски изделия, както и други характерни за острова храни и напитки.

Дейностите във всички работилнички ще предложат на посетителите „уникални и автентични кипърски изживявания”, уверяват от туристическото министерство.

Заедно със семинарите в районите, където те се провеждат, ще бъдат организирани и безплатни обиколки с екскурзовод.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати