Новини

Балтова и Кацаров обсъдиха мерки за облекчаване на туризма

   
Балтова и Кацаров обсъдиха мерки за облекчаване на туризма

Здравни мерки, които да улеснят работата на туристическия бизнес, бяха тема на среща на представители на Националния борд по туризъм с министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров, съвместно с министъра на туризма доц. Стела Балтова.

Представителите на едни от най-големите организации в сектора призоваха министрите кабинетът да съдейства за стимулирането на процеса на ваксинация, за да бъде опазено здравето на работещите в бизнеса и на туристите. По думите им ускоряването на ваксинирането е изключително важно, тъй като, по думите им, туристите не биха искали да ходят в страна, която неглижира проблема. Обсъдена беше идеята за стимулиране чрез ваучери, създаване на зелен коридор за българите зад граница, които да се ваксинират в България, а туризмът да бъде използван като инструментариум за постигането на икономически и здравен щит срещу нова вълна на коронавируса.

Министрите на туризма и здравеопазването започнаха диалог по поставените въпроси. Министър Балтова подчерта, че е важно да бъдат насърчени процесите, необходими за опазване здравето на персонала и туристите. На срещата бяха обсъдени още въпроси като определянето на карантинни хотели и планирането на бъдещи здравни мерки, които да дават предвидимост при противодействието на епидемична вълна наесен.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати