Новини Турагенции

Oстров Крит буди голям интерес за поредна година

   
 Oстров Крит буди голям интерес за поредна година

Юли месец е разгара на туристическия сезон в Гърция и за поредна година българите показват нестихващ интерес към дестинацията. Едно от любимите места за почивка на хиляди туристи е именно остров Крит. Според Петя Борисова, мениджър на туристическа агенция “Екватор” - многото записвания за екскурзии на острова са напълно оправдани. “Един от островите на Гърция , който е вечен - препълнен с история за хора, които искат да се докоснат до древността и приказни плажове за тези, които наблягат повече на почивката и кристалните морски води”, казва тя.

“Екватор“ организират пътувания до Крит

със следните начални дати: 29 август, 05 септември, 12 септември, 19 септември, 26 септември, 03 октомври. Цената започва от 807 лева и включва: самолетен билет с директен полет София – Ираклион – София на авиокомпания Bulgaria Air с регистриран багаж 23 кг и ръчен багаж 10 кг, летищни такси, трансфер до хотела и 7 нощуки в избран от клиента хотел. На разположение за гостите са 8 хотела, сред които има както по-бюджетни варианти, така и по-луксозни. Най-новите предложения към програмата са 4-звездните хотели  Hersonissos Village & Bungalows Superior и TUI SUNEO Chrissi Amoudia, които са идеални за семейства с деца.

“Хотелите по самата програма са проверени,

препоръчани и разбира се съобразени с всички здравни изисквания. Морската кухня както винаги е ненадмината – пресни морски дарове, свежи плодове, а критското вино придава уникален вкус за всички фенове на гастрономията. Варират от хотели на закуска и вечеря до All Inclusive, във всички ценови диапазони, правейки острова достъпен и персонализиран за нуждите на всеки”, уверява Петя Борисова.

При пътуване агенцията осигурява пълен пакет за максимална сигурност, медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс с Евроинс, застраховка отмяна на пътуване с Евроинс с покрит риск за COVID-19. Също така на разположението на клиентите има представител на туроператора с български език, който да съдейства при нужда.

Разнообразието от полу- и целодневни допълнителни екскурзии на Крит със сигурност е една от най-силните страни на тази програма. “Екватор” предлагат по нещо както за любителите на историята и културата, така и за тези, които искат да се насладят на спокойствието на гръцките плажове.

Повечето туристи се спират на екскурзия до Ираклион и Кносос –

градове от значителна важност в античността. Ключовите места, през които се впускат пътешествениците са на самия музей и пазар на Иралклион, както и приказния Минойски дворец в Кносос.

Друга емблематична и силно желана екскурзия е остров Спиналонга, намиращ се във водите на залива Мирабело. Мястото е известно и под друго название - Островът на прокажените. То било една от последните на европейския континент колония за прокажени. След затварянето на болницата на острова, не остава да живее никой. Поради тази причина изоставените сгради и цялата атмосфера наистина успяват да пренесат туристите в едни отминали времена.

Несъмнено остров Крит е едно от най-живописните кътчета

на Средиземноморието. Островът събира в себе си множество забележителности и великолепни сгради, останали от различни епохи в историята и ги съчетава идеално с красивите морски пейзажи. Крит се слави както с невероятните си културно-исторически наследства, така и с някои от най-красивите и чисти плажове в цяла Гърция. Този коктейл от емоции е и причината всяка година да е една от най-търсените дестинации сред българите.

Йоана Шомова



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати