Заведения Новини

С ваксина или отрицателен тест ще се влиза в ресторант в Гърция от 15 юли

   
С ваксина или отрицателен тест ще се влиза в ресторант в Гърция от 15 юли

От 15 юли кафенетата и ресторантите в Гърция ще могат да се посещават само срещу актуален и отрицателен тест за COVID-19 или ваксинационен сертификат, според наредба на здравните власти в страната, съобщава БНТ. Тестовете, които се правят в домашни условия няма да се признават. Мярката ще се прилага също за фитнеси и спортни събития.

От понеделник (5 юли) влизат в сила и новите изисквания за пътуване с фериботи и междуградски автобусни линии. Според тях възрастните и децата над 12 години могат да пътуват само срещу сертификат за ваксинация, отрицателен PCR тест или бърз антигенен тест.

Над 60 процента от гърците над 60 години вече са имунизирани срещу COVID-19. Целта на правителството сега са младите. Интересът им за имунизация, обаче, продължава да е слаб, дори и след предложения от властите бонус от 150 евро, ако си сложат ваксина. Според плановете на правителството в Атина до края на август 80 процента от гръцкото население трябва да бъде изцяло ваксинирано. Сега процентът е наполовина.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати