Новини Хотели

В Санта Марина - Созопол очакват успешен летен сезон

   
В Санта Марина - Созопол очакват успешен летен сезон

Вразгара на летния сезон екипът на "ФеърПлей Пропъртис" АДСИЦ има основания да гледа с повече оптимизъм след последната тежка за туристическия бранш година.

Повод за положителни очаквания от сезон 2021 г. и за преодоляване на негативния ефект на ковид кризата върху приходите от ваканционното селище "Санта Марина" - Созопол, е и най-новото бижу, намиращо се на неговата територия - четиризвездният хотел Viva Mare, който отвори врати за гости в средата на юни 2021 г. Потвърдените резервации в хотела за юли надхвърлят 50% от капацитета му, като очакванията на мениджмънта на "ФеърПлей Пропъртис" АДСИЦ са, че гостите на Viva Mare ще повлияят положително на заетостта на ресторантите, пул баровете и търговските обекти във в.с. "Санта Марина", което ще повиши значително приходите от тези обекти.

Независимо от продължаващите ограничения и невъзможността на голяма част от собствениците на имоти във ваканционното селище да пътуват до България, заетостта в комплекса бележи ръст от 20% спрямо същия период на 2020 г. Предварителните данни за заетостта през юли надвишават предепидемичните резултати за същия период през 2019 г., като потвърждаването на резервации продължава. Приходите на "ФеърПлей Пропъртис" АДСИЦ от инвестициите му във вакнционно селище "Санта Марина" са в пряка връзка с реализираните обороти от отдадените под наем обекти в комплекса.

Епидемичната 2020 г. беше използвана за реконструкции, като "ФеърПлей Пропъртис" АДСИЦ инвестира в реновиране на един от басейните в "Санта Марина" и изграждане на нов топъл джакузи басейн в отговор на високите изисквания на гостите и като израз на ангажимента на ръководството за постоянна грижа за модернизация и утвърждаване на ваканционния комплекс като едно от най-предпочитаните места за почивка на българското Черноморие.

Ваканционно селище "Санта Марина" се състои от 80 триетажни и четириетажни вили с над 1500 апартамента и предоставя широка гама от услуги и развлечения. 70% от площта на "Санта Марина" e заета от градини и паркови алеи. Комплексът е със статут на дендрариум, като за поддръжка на растителното многообразие се грижи екип от опитни професионалисти.

Положителни са и новините за заетостта на хотел "Св. Иван Рилски" в град Банско, която е около 40% за месец юни и изпреварва значително данните от 2019 г. и 2020 г. за същия период.

Изцяло реновиран през 2021 г., хотелът предлага целогодишна All-Inclusive програма, модерна база и голямо разнообразие от услуги. Разширяването на СПА-зоната, а оттам и на предлаганите СПА процедури позволява заетостта на хотела да бъде равномерна през всички сезони, като по този начин се преодолява сезонният характер на приходите от инвестиции в град Банско.

Пандемичната 2020 г. беше използвана от "ФеърПлей Пропъртис" АДСИЦ също и за изпълнение на един от основните ангажименти, поети към акционерите, а именно диверсификация на инвестиционния портфейл.

Възможност за това предоставя емитираната през 2016 г. емисия варанти на "ФеърПлей Пропъртис" АДСИЦ, като в потвърдения от страна на КФН проспект са очертани основни направления в очакваното разпределение на главните инвестиции в дружеството за 5-те години след 2016 г. при набиране на свеж капитал. Резултатите са успешно завършен жилищен проект в София и продължаващо развитие на ваканционно селище "Санта Марина" в Созопол с реализиране на последните построени вили, като мениджмънта на "ФеърПлей Пропъртис" АДСИЦ разчита икономическата ситуация като подходяща за пристъпване към реализиране на още един от поетите ангажименти, а именно инвестирането в приходогенериращи офис сгради.

Така на предстоящото на 21.07.2021 г. Общо събрание ръководството на "ФеърПлей Пропъртис" АДСИЦ ще търси подкрепата на своите акционери за придобиване на два знакови за град София имоти - изцяло отдадена под наем административна сграда в район "Лозенец", както и имот до паметника на Васил Левски с потенциал за развитие.

Сградата на ул. "Люба Величкова" в столицата е оперативна и в отлично състояние, с изградена инженерна и транспортна инфраструктура и с ключов дългосрочен наемател - най-голямата международна компания, производител на генерични лекарства.

Налице е и заявен от страна на "ФеърПлей Интернешънъл" АД значителен по-размер интерес от упражняване на варантите, които дружеството притежава, като в момента тече подписка за увеличението на капитала на "ФеърПлей Пропъртис" АДСИЦ.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати