Новини

САЩ остават затворени за чужденци

   
САЩ остават затворени за чужденци

Администрацията на президента Джо Байдън няма да премахне незабавно каквито и да било международни ограничения за пътуване, въпреки че е изправена пред нарастващ натиск от американски бизнес групи и депутати, заяви представител на Белия дом пред Ройтерс

През юни САЩ сформираха работни групи с Европейския съюз, Обединеното кралство, Канада и Мексико, за да обсъждат премахването на ограниченията за пътуване до САЩ, които продължават за т.нар. несъществени пътувания, включително туризъм.

"Въпреки че тези групи се срещнаха няколко пъти, предстоят допълнителни дискусии, преди да можем да обявим следващи стъпки за възобновяване на пътуването с която и да е държава", каза представителят на Белия дом пред Ройтерс.

"Постигнахме огромен напредък в страната си в усилията си за ваксинация, както и много от тези други страни, но искаме да гарантираме, че се движим съзнателно и сме в състояние да отворим устойчиво международните пътувания, когато това е безопасно."

ЕС премахна още през юни ограниченият за пътуване на ваксинирани американци, като изрази надежда, че това ще бъде последвано от реципрочни действия от страна на Вашингтон.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати