Новини Хотели

Великобритания премахва задължителната карантината за пристигащите от Европа

   
Великобритания премахва задължителната карантината за пристигащите от Европа

От 19 юли самоизолацията за напълно имунизираните пристигащи от държави намиращи се в оранжевия ковид-списък на британското правителство се премахва, съобщи "Ройтерс".
 
Това означава че всички българи имащи доказателство за поставени две ковид-ваксини няма да бъдат задължително карантинирани за десет дни след пристигането им от Европа и България.

Остава изискването да пристигате във Великобритания с отрицателен-ковид тест, а също така остава контролното изследване за коронавирус на втория ден от пристигането ви на Острова, което трябва да се „букне“ предварително, както беше и до момента.

Досега по време на карантината бяха необходими два ковид-теста, но с новите промени за напълно имунизираните, те ще трябва да направят само един задължителен тест, което е спестяване на извънредните ковид-разходи по пътуване до Великобритания наполовина.

Все още не е заявено официално дали Обединеното кралство ще приеме доказателството за ваксиниране на хора в държави от ЕС, каквато е и България, но по всичко изглежда, че европейският дигитален ковид-сертификат ще бъде признат от Лондон.

България в момента се намира в оранжевата зона въпреки малкото случаи на заразени с COVID-19. Предстои да се види дали британските туроператори ще стартират чартърни полети до Черноморието само за един месец от сезона.

 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати