Новини Хотели

Масова ваксинация на работещите в хотелите в Кипър

   
Масова ваксинация на работещите в хотелите в Кипър

Масова ваксинация срещу коронавирус на работещите в хотелите започва днес в Кипър, за да се защити туристическата индустрия на острова. Тя се извършва с мобилни екипи по съвместна инициатива на Кипърската хотелиерска асоциация и Министерството на здравеопазването.

 Почти 1500 служители в над 100 хотела в цялата страна са изразили интерес да се включат в новата кампания. Тя започва днес от град Пафос, известния туристически център на западния бряг на острова.

Поставянето на препаратите на „Пфайзер” и „АстраЗенека” ще се извършва от мобилни екипи, за да се улеснят работещите в хотелите.

Кипърската хотелиерска асоциация е провела и разяснителна кампания сред персонала за ползите от имунизацията, а също така разработва и различни допълнителни стимули.

Към момента около половината работещи в хотелите не са ваксинирани. След новата кампания се очаква техният брой да спадне до 20-30%.

Хотелиерите се надяват по-големият брой ваксинирани служители да допринесе за подобряване на рейтинга за ковид-безопасност на страната и привличането на повече туристи.

В Кипър досега 67% от населението са получили първата доза, а 54% са напълно ваксинирани.

Още почти 50 000 души се очаква да бъдат ваксинирани в следващите седмици, като само през тази седмица са направени над 17 000 заявки, при това повечето от млади хора, съобщиха от здравното министерство.

Според неговите данни над 90% от регистрираните нови случаи на коронавирус в последните дни са неваксинирани или които са получили само първата доза./ bnr.bg



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати