Заведения

Ричард Алибегов: Нищо не се прави за ваксинацията и ще има затваряне

   
Ричард Алибегов: Нищо не се прави за ваксинацията и ще има затваряне

Ресторантьорите у нас са притеснени, че ще се повтори зимата на 2020 г., когато бяха затегнати мерките и бяха затворени всички заведения. Това обясни в ефира на Нова тв председателят на Конфедерацията на българския туристически бизнес Ричард Алибегов.

"Не се направи нищо в посока ваксинация. Виждаме в страните около нас се ваксинират на 70%, при нас нищо не се случва", каза той и допълни,ч е по-малкото мерки у нас се отразяват положително за туризма у нас.

През 2019 г. в България е имало над 12 млн. туристи за цялата година. За 2020 г. са били близо 5 млн., тази очакваме 7,5 млн., обясни Алибегов. Очакванията са от този месец да се напълнят курортите ни.

"Интересуват се дали има заболеваемост, виждат, че ресторантите са открити, и идват спокойно в България. Миналата година я задраскваме и я слагаме в едно чекмедже, надяваме се да не се повтори", каза още той, но разкритикува, че не се говори достатъчно за ваксините, дори и по медиите. "В Румъния, Сърбия, Гърция има уникален скок на ваксинирани. Ние си мислим, че ще ни подмине, а аз не съм такъв оптимист, особено за зимата."

"Има достатъчно български и чуждестранни туристи. Хотелите като цяло са пълни и времето е с нас. Може да се каже, че юли е добър месец за Черноморието", каза пък туроператорката Антония Чомполова. Тя обясни, че българските туристи са предимно насочени към Черноморието и хотелите са пълни.

Румънци, сърби и израелци са най-вече чужденците, които идват на туризъм у нас. Предпочитанията са към големите курорти с повече атракции и възможности за забавление.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати