Хотели

Туристи на остров Миконос недоволстват от комендантски час

   
Туристи  на остров Миконос недоволстват от комендантски час

Бизнесмени и туристи на гръцкия остров Миконос недоволстват от наложения нощен комендантски час и забраната за пускане на музика в нощните клубове. Властите взеха тези непопулярни мерки заради ръст на случаите на зараза от COVID-19. Заради рестрикциите много туристи анулират резервациите си.

Ираклис Зисимопулос, президент на Асоциацията на собствениците в Миконос заяви:
Решиха да разрушат икономиката на острова в най-критичното време на годината. Имаме много анулирания на резервации – само в събота бяха 40. Това е катастрофа за нас и персонала.

Познат като дестинация за целодневни забавления и магнит за супербогатите, Миконос привлича повече от един милион посетители всяко лято, сред тях холивудски звезди, топмодели и спортисти. Улиците и заведенията са пълни денонощно, а туристите купонясват до малките часове на деня.
Сега обаче не се чува нито музика, нито шум от танцуващи хора. Тесните калдъръмени улици пустеят – рядка гледка на острова.

Марко Марсипо, турист от Италия: Ще отида на Фолегандрос, Милос, защото там няма ограничения. Чувствам се свободен да разполагам с парите и свободата си.

Хората ще могат да се придвижват между 13 и 18 часа, само ако отиват или се връщат от работните си места, или по здравословни причини. За забавления придвижването е забранено.
В събота бяха регистрирани 37 нови случая на зараза, като това е и средната стойност за последните 7 дни.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати