Хотели

Британци и испанци имат забрана да влизат в България от днес

   
Британци и испанци имат забрана да влизат в България от днес

От днес, 19 юли, нови държави стават червени що се отнася до България - затягат се мерките за влизане в България на идващи от там! В "червена зона" вече попадат и Кипър, Великобритания и Северна Ирландия, Испания, Фиджи и Кувейт, гласи заповедта на служебния здравен министър д-р Стойчо Кацаров.

Това значи, че от "червени държави" дори българи, влизащи без отрицателен PCR тест независимо дали имат ваксинационен сертификат, се подлагат на 10-дневна карантина с предписание на РЗИ! А чужденци, идващи от червени държави, не могат да влизат, ако идват само с цел туризъм.

Туризмът в Европа: Пътуването е като хазарт Върнаха се! Чуждите туристи отново могат да бъдат видени и чути да се разхождат по улиците на европейските градове. Но въпреки че Европ... Прочети повече Пристигащите от Русия и Португалия се допускат на територията на страната при представяне на валиден цифров COVID-сертификат на ЕС за изследване или аналогичен на него документ, показващи отрицателен резултат от проведено до 72 часа преди влизането в страната PCR изследване, считано от датата на пробонабиране, вписана в документа. Пристигащите от тези държави български граждани и лица със статут на постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване на територията на България и членовете на техните семейства, които не представят такъв документ, се поставят под 10-дневна карантина.

Директорът на съответната регионална здравна инспекция може да отмени карантината при предоставяне по електронна поща на документ, показващ отрицателен резултат от проведен до 24 часа от влизането в страната PCR тест. Деца до 12-годишна възраст, пристигащи от зелена и от оранжева зона, се допускат на територията на България, без да е необходимо да представят документи за COVID-19.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати