Събития

Филми за трудно достъпни и отдалечени места можете да видите в Банско

   
Филми за трудно достъпни и отдалечени места можете да видите в Банско

Лятна филмомания - кино под звездите ще се проведе от 22 до 24 юли 2021 в Банско. Прожекциите започват в 21 часа на площад "Никола Вапцаров", съобщава БНР.

Всички гости на Банско ще получат филмов подарък под звездите и ще могат да се докоснат до най-доброто от световното екстремно и планинарско кино с 9 филма от Австралия, Германия, Испания, Полша, Франция, Италия и Австрия. Програмата представя истински истории за смелост, приятелство и солидарност, снимани на едни от най-трудно достъпните и отдалечени места на нашата Планета - Хималаите, Патагония, Гренландия, Доломитите, Алпите, Тасмания и вълните на Хаити. Входът е свободен.

"Заповядайте, входът е свободен, за да се пренесете на най-трудно достъпните и екзотични точки на планетата. Ще се катерим, ще се спускаме със ски, ще летим с парапланер, ще се спукаме в пещери, ще скачаме с джъмп. Ще бъдем в Патагония, в Алпите, в Хималаите, в Доломитите. Ще караме колело в Панама и ще преживеем едни истински истории с героите на тези филми, голяма част от които са били наши гости като един от световните пара-катерачи Урко Кармона Барандиаран, който на 15 години остава без един крак, но е пример за човешката смелост, дух и че границата на човешките възможности непрекъснато се премества в бъдещето", каза за БНР Натали Петрова, която е част от екипа на Международния кинофестивал на планинарско кино.

Тя съобщи, че голяма част от филмите са заснети с риск за живота.

Програмата можете да видите на сайта на Банско филм фест.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати