Транспорт

Министерството на туризма отвори трета фаза за подпомагане на чартърите

   
Министерството на туризма отвори трета фаза за подпомагане на чартърите

Започва трета фаза на държавната помощ за туроператори, които използват въздушни превозвачи с валиден оперативен лиценз за изпълнение на чартърни полети до Република България с цел туризъм“ (SA.58050 (2020/N), одобрена от Комисията с Решение C(2020) 5207 от 24.07.2020г., която ще обхваща  полетите от 01.06.2021 г.  до 30.11.2021 г.

Третата фаза е с бъде увеличен таван на държавната помощ до 1,8 млн. евро, съгласно Петото изменение на Временната рамка на Европейската комисия за държавни помощи.

В трета фаза са предвидени и облекчени условия за кандидатстване. То ще се извършва изцяло по електронен път, чрез заявление в системата СУНИ, включена е възможността за въздушни превозвачи с оперативен лиценз за изпълнение на чартърни и на редовни полети до Република България с цел туризъм за полети с капацитет от не по-малко от 100 места.

Допълнена е възможността за предоставяне на помощ по тази схема на микро- или малки предприятия (по смисъла на приложение I към Общия регламент за групово освобождаване), които към 31 декември 2019 г. вече са били в затруднено положение, при условие че те не са обект на процедура по колективна несъстоятелност съгласно националното право и не са получили помощ за оздравяване  или помощ за преструктуриране

Схемата е отворена от днес -23.07.2021 г.  

Ръководството за работа със системата СУНИ е достъпно на следния адрес: https://enims.egov.bg/bg/s/Default/Manual

Заявлението за кандидатстване и Насоките за кандидатстване са достъпни на следния интернет адрес: https://enims.egov.bg/bg/s/Procedure/Active



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати