Новини Турагенции

Почивката в Мароко е хит за българите този сезон

  26.07.2021 19:29  
Почивката в Мароко е хит за българите този сезон

Вече всяка сряда има директни чартъри от София до Мароко, които ще продължат до 22 септември 2021 г. Първата група българи е в африканската страна от миналата седмица. Програмата за почивка се осъществява от туроператора „Дрийм холидейс“, а полетите са до Агадир с авиокомпанията Bulgaria Air. Мароко е един от туристическите гиганти в Африка и всяка година топлият климат, красивите плажове и ориенталската култура привличат милиони туристи. Някои от най-популярните градове в страната са Маракеш, Фес и Агадир, като всеки от тях предлага много различно изживяване на посетителите си. В това отношение Мароко може да удовлетвори желанията на всеки тип турист.
Туроператорът “Дрийм холидейс” предлага 4 различни програми в страната, заяви Невена Николова, управител на компанията. Според нея дестинацията е интересна и желаещите да я посетят са изключително много. Чартърите се пълнят бързо. В програмите има по нещо за тези, които искат да релаксират на плажа и за онези, които искат по-екстремни преживявания. Първото предложение на “Дрийм холидейс” е почивка в Агадир. Градът предлага отличен плаж, пустинята Сахара, Атласките планини, няколко национални парка и съвременна мароканска архитектура.


Цените започват от 993 лв.


и включават както полетите и летищните такси, така и трансфери летище – хотел – летище, 7 нощувки на съответната база изхранване в хотел по избор на клиента, обслужване от представител на фирмата партньор и медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 5000 евро.
По програма туроператорът не е планирал нищо задължително и желаещите могат да се насладят на дълги дни край морето. За ентусиастите обаче от “Дрийм холидейс” предлагат множество допълнителни екскурзии. Някои от по-вълнувашите предложения са целодневна екскурзия до Маракеш и двудневно пътуане до плаж Легзиа и пустинята Ел Борж. А тези, които не искат да напускат Агадир, могат да се насладят на езда с камили по залез, сандбординг, каране на джет и полет с балон с горещ въздух над града.


Курортното градче не е типично за Мароко,


но със сигурност предлага много възможности за прекрасна почивка. Градът е модерен, забързан и динамичен, но на плажа всички грижи от делника изчезват и гостите му могат да се посветят на пълен релакс.
Както името загатва, тази програма е за любителите на дългите пътешествия, които не се застояват за дълго на едно място. Екскурзията показва красотата на Мароко в пълния ѝ блясък, като се разглеждат някои от най-емблематичните за страната места.
Цените започват от 1474 лв. за човек и включват: самолетен билет София - Агадир – София, трансфери по цялата програма с модерен климатизиран автобус, 2 нощувки в хотел в Агадир, 2 нощувки в хотел в Уарзазат, 1 нощувка в хотел в Загора, 1 нощувка в хотел в Ефруд, 1 нощувка в хотел в Маракеш, 7 закуски и вечери в избрания хотел, обслужване от представител на фирмата партньор, англоговорящ екскурзовод и медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 5000 евро.
Градовете, които ще бъдат посетени по програма са: Агадир, Тарудан, Уарзазат, Агдз, Загора, Ерфуд, Тингхит, Айт Бен Хаду и Маракеш. Всеки от тях предлага много забележителности, като всички такси за посетените туристически обекти са включени в цената на пакета. По-конкретно това са филмовото студио “Атлас”, градините Майореле в Маракеш и музея Дар си Саид в Маракеш. Всички други забележителности не изискват входна такса. Едно от незабравимите изживявания, които “Дрийм холидейс” са подготвили, е разходката с камили по залез слънце на ръба на пустинята Чеби ерг. Включено е в цената на пакета.
Програмата е динамична и предлага огромно разнообразие, но със сигурност подобно пътуване не би могло да се характеризира като “почивка”. Чрез тази обиколка на Мароко, туристите ще могат да опознаят културата на държавата по-добре и същински да се потопят в ориенталска приказка.


Мароко - имперски столици и Атлантическо крайбрежие

Докато обиколката на Сахара ще помогне да се опознаят културата и навиците в по-малките населени места на Мароко, то програмата “Имперски столици” ще покаже една по-динамична и луксозна страна на държавата. Оживените улици и цветните пазари на Маракеш и Казабланка могат да запленят всеки турист. Неслучайно най-популярните градове в Мароко са такива - предлагат изключително богата история, която може да бъде открита в останалите от казахите руини от XVI век, кралския дворец с впечатляващата порта на Баб ар-Руа в Рабат, медината на Фес и много други забележителности.
Цените започват от 1515 лв на човек и включват: самолетен билет София - Агадир – София, транспорт по цялата програма с модерен климатизиран автобус, 2 нощувки в хотел в Агадир, 1 нощувка в хотел в Маракеш, 2 нощувки в хотел във Фес, 1 нощувка в хотел в Касабланка, 1 нощувка в хотел в Есауира, 7 закуски и вечери в избрания хотел, англоговорящ екскурзовод, обслужване от представител на фирмата партньор и медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 5000 евро.
Всички туристически такси са покрити, както и входните такси за следните забеежителности: Бахия палас в Маракеш, Тайните градини в Маракеш, Медреса Боу Инания във Фес, Римските руини във Волубилис, джамията Хасан II в Касабланка и Португалската цистерна в Ел Джадида.
По програма ще бъдат посетени Агадир, Маракеш, Рабат, Фес, Волубилис, Мекеш, Казабланка, Ел Джадида и Есауира. Подобна динамична програма звучи уморително, но Невена Николова, управител на "Дрийм холидейс” гарантира , че екипът на туроператора е направил всичко възможно да осигури нужните удобства на гостите си, за да бъде дългия път лек и приятен.

По пътя Париж-Дакар


Компанията предлага и опция за любителите на природата. В тази програмата туристите ще странят от големите градове и хаоса им, и ще се наслдят на спокойствието на живописния Антиатлас, оазисите в Сахара и пустинята. Една от нощувките ще е в палатков лагер в дюните Чегага, а вечерята ще бъде съпроводена от музикални изпълнения на номадите.
Цените започват от 1999лв и включват: самолетен билет София - Агадир – София, трансфери летище-хотел-летище с модерен климатизиран автобус, транспорт с джипове 4х4, 2 нощувки в хотел в Агадир, 1 нощувка в хотел в Тафраут, 1 нощувка в хотел в Тата, 1 нощувка в хотел в Уарзазат, 1 нощувка в хотел в Маракеш, 1 нощувка в пустинята в палатков лагер, 7 закуски и вечери в избрания хотел, англоговорящ екскурзовод, обслужване от представител на фирмата партньор и медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 5000 евро.


Освен природни забележителности


туристите ще могат да посетят и крепостта Таурит,  градините Майореле и музея Дар си Саид в Маракеш. Входните такси за тези места са включени в цената. Близо до палатковия лагер в Чегага ще има и възможност за езда на камили по залез слънце - още едно изживяване, покрито от началната такса.
Със сигурност подобна програма е за по-авантюристичните туристи. Въпреки това е перфектната възможност човек да се потопи в мароканската култура и да се наслади на екзотичната природа.


Йоана Шомова